avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil 600 lei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil 600 lei

Doresc sa stiu daca pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil de 600 lei este suficient un venit lunar de 130lei.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:19, 24 Noiembrie 2009
Persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit, BENEFICIAZA de:
concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
Daca dovediti ca ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni (chiar daca aceste venituri au fost doar in cuantum de 130 lei lunar) veti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului in cuantum de 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie de maternitate ioanalapuste ioanalapuste Buna ziua, momentan sunt in concediu de maternitate si sunt insarcinata cu cel de al doilea copil. Doresc sa renunt la concediul de maternitate si sa ma ... (vezi toată discuția)