Buna ziua,
Lichidatorul judiciar la data de 22.07.2019 a depus la Curtea de Apel raportul de activitate.
La adresa mea de a mi se plati salariile restante, creante curente - a formulat urmatorul raspuns:
V. Cererea formulată de dna XXX
La dosarul cauzei a fost depusă o cerere de plată de către dna XXX. Prin cuprins acestei cereri petenta, în calitate de fost salariat al SC YYYY SRL, solicită achitarea sumei de ZZZ lei.
Acest debit se constituie din salariile restante aferente lunilor ianuarie, februarie şi martie ale anul 2019.
De asemenea, prin scriptul formulat, petenta arată faptul că aceste sume constau într-o creanță- curentă.
Lichidatorul judiciar subliniază faptul că suma solicitată constând în salarii este născută ulterior datei deschiderii procedurii de faliment faţă de societatea debitoare, respectiv ulterior datei de aa.aa.2018, pe cale de consecinţă fiind incidente prevederile art. 102, alin, 6 din Legea nr. 85/2014.
Ca atare, fiind o creanţă curentă aceasta urmează a fi achitată cu prioritatea stabilită de dispoziţiil art. 102, alin. 6 coroborate cu cele ale prevederilor art. 161 din Legea nr. 85/2014, în măsura existenţei disponibilităţilor în conturile societăţii debitoare.
Lichidatorul judiciar va comunica prezenta poziţiei către petentă.
In momentul in care am depus cererea societatea, prin lichidatorul judiciar a vandut un autoturism in valoare de 7.600 euro + TVA, autoturism care nu era garantat/girat nicaieri.
In cazul acesta eu ce pot sa fac, avand in vedere ca lichidatorul judiciar plateste doar facturile de paza?
Multumesc
Citind mai departe, am constatat ca au platit suma de 30.055,58 lei - retributie administrator judiciar si 24.390,24 lei firmei de paza.
Revin cu intrebarea de ce ei au prioritate si eu nu?
P.S. Lichidatorul judiciar nu mi-a comunicat absolut nimic, pana la aceasta ora, conform celor spuse in raport.
Multumesc,
Daca cererea dumneavoastra a fost depusa la lichidatorul judiciar si acesta a constatat ca este creanta curenta inainte de a intocmi planul de distribuire, puteti face contestatie impotriva planului de distribuire in care nu a fost prinsa plata catre dumneavoastra. Contestatia trebuie depusa la tribunal in cel mult 15 zile de la publicarea planului de distribuire in Buletinul Procedurilor de Insolventa.
Sper sa va fie de folos informatiile.
Buna ziua,
Conform sfatului dvs. am depus contestatie la planul de distribuire, ca urmare am primit o citatie in calitate de contestator.
Va rog sa ma sfatuiti cu privire le ce am de intreprins (atitudine, documente ...)
Multumesc frumos
Cu privire la inscrisurile cu care sa va dovediti cererea cred ca sunt suficiente raportul lichidatorului prin care a constatat ca aveti o creanta curenta si planul de distribuire.
Sper sa va fie de folos informatiile.