avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este infracțiune faptul că șefii Asociației ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este infracțiune faptul că șefii Asociației noastre declară în Instanțe două sedii sociale, dar niciunul nu este legal (nu e niciunul real și actual) ?

CUM PROCEDĂM ÎN CAZUL ÎN CARE ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI DE CARE APARȚINEM NU ARE NICIUN SEDIU SOCIAL, LEGAL ȘI REAL DECLARAT CĂTRE INSTITUȚIILE ȘI PERSOANELE DIN ROMÂNIA, SĂ AIBĂ UN DOMICILIU FISCAL LEGAL ȘI REAL DECLARAT ?
Precizez că „șefii” ilegal aleși ai Asociației de Proprietari nr. 71 din Brăila declară chiar și în Instanțe două sedii ale Asociației, dar niciunul nu este legal (real și actual), aceasta fiind o obligație a oricărei persoane juridice, pentru a putea fi identificată legal (Legea nr. 196/2018, art. 19 și 21).
Art. 19. - (2) După înființarea Asociației de Proprietari, aceasta se identifică prin (...) adresa Condominiului, încheierea președintelui Judecătoriei în a cărei circumscripție teritorială se află Condominiul sau orice alt document emis la înființare în baza legii (...). Actele emise de către Asociațiile de Proprietari CUPRIND OBLIGATORIU DATELE DE IDENTIFICARE. (3) Toate Asociațiile de Proprietari sunt obligate să afișeze, la loc vizibil, pe peretele exterior al imobilului, în imediata apropiere a căii de acces în Condominiu, sediul și denumirea Asociației respective.
Art. 21. - (1) Pentru modificarea sau completarea Statutului ori a Acordului de Asociere, în cadrul Adunării Generale a Asociației de Proprietari este necesar acordul a cel puțin jumătate plus unu din numărul proprietarilor din Condominiu.
(2) Modificările și/sau completările trebuie să fie motivate și aprobate prin hotărâre a Adunării Generale a Asociației de Proprietari într-o ședință convocată și desfășurată cu respectarea prevederilor Statutului Asociației de Proprietari și ale prezentei legi.
(3) Orice modificare sau completare a Statutului sau a Acordului de Asociere se înregistrează la Judecătoria care a emis încheierea judecătorească de înființare.
(4) Modificările și/sau completările aduse Statutului sau Acordului de Asociere fără respectarea prevederilor alin.(3) nu sunt opozabile față de proprietarii care nu sunt membri ai Asociației de Proprietari sau față de terți.
Sediul A.P.71 Brăila, cel așa-zis oficial și legal (teoretic), aflat în actele constitutive depuse la Judecătoria Brăila (din Dec. 1997), ar fi în scripte la Bl.C1, Sc.4, Parter, doar că (stupoare) la acea adresă există încă din 2011 doar o simplă magazie (fost Uscător), folosită de către proprietarii acelei scări, nici vorbă de vreun sediu al vreunei Asociații de Proprietari sau al vreunei firme. Cu toate acestea, „șefii” ilegal aleși ai A.P.71 Brăila declară în fals tuturor persoanelor și instituțiilor că sediu legal și real ar fi la Bl.C1, Sc.4, Parter, dar chiar de la prima vedere, mergând la fața locului, oricine poate constata, fără dubii, că acolo nu există absolut niciun sediu care să aibă măcar o Cutie Poștală specială, pentru a primi corespondența.
În acest caz, nu pare o evidentă faptă penală de Fals în Declarații, privitor și la obligația de a declara un sediu legal (real și actual), existent chiar în Declarația 010 de la ANAF ?
Grav este faptul că aceiași șefi ilegal aleși declară chiar și în Instanțe, un al doilea sediu fictiv (concomitent, în același dosar), care s-ar afla la Bl.D2, Sc.4, Parter, doar că acesta este total ilegal și abuziv construit, deoarece nu există înscris legal în niciun Registru Public aflat la Judecătorie, și nici nu este intabulat în Cartea Funciară (la Biroul de Cadastru Brăila), deoarece acel așa-zis sediu al A.P.71 a fost construit total ilegal, pe terenul unde era un fost pasaj de circulație publică dintre Blocurile D2 și D3, fără a se vota legal construirea acestuia de către proprietarii membri ai A.P.71 Brăila în nicio Adunare Generală anuală (între 2010 și 2013 foștii șefi ilegal aleși N-AU CONVOCAT ȘI ORGANIZAT ABSOLUT NICIO ADUNARE GENERALĂ, MĂCAR PENTRU ALEGEREA CONDUCERII A.P.71 BRĂILA) !!!
Cum e posibil să funcționeze legal asemenea Asociație de Proprietari „fantomă”, care nu se poate identifica legal ca persoană juridică, printr-un sediu real și actual, așa cum obligă legile orice persoane juridice din România sau din lume ?
Se știe că orice firmă (societate) ESTE RADIATĂ (desființată) DE CĂTRE CEI DE LA A.N.A.F. DACĂ ARE SEDIUL EXPIRAT (în cazul A.P.71 vorbim de înșelăciunea declarării a două sedii concomitent, doar că ambele nu sunt legale, reale și actuale). De ce nu s-ar dizolva sau desființa (radia) și A.P.71 Brăila, dacă nu are niciun sediu legal declarat ?
Sunt aproape imposibile șansele pentru ca șefii Asociației noastre să poată schimba sediul și adresa Condominiului numit Asociația de Proprietari nr. din 71 Brăila (alcătuit ilegal din 9 blocuri și 28 de scări), deoarece este o OBLIGAȚIE a conducerii A.P.71 să-i convoace pe TOȚI cei 458 de proprietari într-o Adunare Generală (și Legea nr. 196/2018, art. 104 și 107 obligă la actualizarea tuturor actelor constitutive ale oricărei Asociații de Proprietari din România) ȘI SĂ AIBĂ SEMNĂTURILE A MINIM 230 DE PROPRIETARI din totalul de 458 de proprietari ai A.P.71 Brăila, pentru a fi legale aceste acte constitutive actualizate conform Legii nr. 196/2018.
Cam multe articole din Codul Civil arată că SEDIUL unei Asociații trebuie să fie unul legal, real și actual, altfel Asociația de Proprietari nu poate exista ca și persoană juridică ... dar șefii A.P.71 nesocotesc și sfidează orice articol de lege !
Art. 97. - (1) Părțile unui act juridic pot să aleagă un domiciliu în vederea exercitării drepturilor sau a executării obligațiilor născute din acel act. (2) Alegerea domiciliului nu se prezumă, ci trebuie făcută în scris.
Art. 227. - (1) Sediul persoanei juridice se stabilește potrivit actului de constituire sau Statutului. Dispozițiile art. 97 sunt aplicabile în mod corespunzător.
Art. 228. - Persoana juridică poate să-şi schimbe denumirea sau SEDIUL, în condițiile prevăzute de lege.
Art. 229. - (1) În raporturile cu terții, dovada denumirii și a SEDIULUI persoanei juridice se face cu mențiunile înscrise în registrele de publicitate sau de evidență prevăzute de lege pentru persoana juridică respectivă. (2) În lipsa acestor mențiuni, stabilirea sau schimbarea SEDIULUI nu va putea fi opusă altor persoane.
Art. 230. - (...) persoana juridică mai poate avea și alte atribute de identificare, cum sunt numărul de înregistrare într-un alt registru public (...) şi alte elemente de identificare, în condițiile legii.
Art. 231 * Mențiunile obligatorii * - Toate documentele, indiferent de formă, care emană de la persoana juridică, trebuie să cuprindă denumirea și SEDIUL, precum și alte atribute de identificare, în cazurile prevăzute de lege, sub sancțiunea plății de daune-interese persoanei prejudiciate.
DETALII: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 19:00, 30 Iunie 2019
@flory anaf-dfpl nu trimit nimic...falsifica si ei datele daca sunt interesati (mituiti) si ti raspund ca sunt SECRETE FISCALE sunt implicat intr o sit asemanatoare
2 asociatii cu adrese diferite au acelasi cui din 1998, anulat conf legii 230.si functioneaza bine mersi...acoperiti si de dfpl.
contsters111 a scris:

Cel mai bine ar fi sa deschideți un proces în civil, solicitând sumele de bani pe care le-ați plătit pentru salarii, fond de reparații .... (pretenții), art. 231 Cod Civil. pe ultimii 5 ani.
Puteți face o sesizare la ANAF și anunțați ca au declarat două sedii sociale.
Vă mulțumesc pentru articolele de mai sus.
La Asociația mea nici chitanțele nu au datele de identificare ale persoanei juridice, iar sediul A..P. este la Uscătorie.
La unii prestatori de servicii, sediul îl declară la președinte, ceea ce e ilegal.
Dacă obțineți de la judecătorie actul constitutiv în care s-a declarat un alt sediu, sediu care a fost schimbat, dar acest lucru nu a fost anunțat și înregistrat la Judecătorie, faceți o copie și îl trimiteți la ANAF și solicitați și dizolvarea Asociației dvs., dacă este asa cum spuneți).

Este evident că este o infracțiune să declari în mod înșelător că ai două sedii, dar niciunul să nu fie legal (să fie real și actual). Șefii A.P.71 Brăila au mințit și Instanțele, și Parchetul, și Poliția, și Primăria, și ANAF, etc., că ar avea două sedii, concomitent, dar niciunul nu este legal - real și actual.
Sediul oficial, declarat în fals la Judecătorie, este la Bl.C1, Sc.4, Parter, doar că acolo este o ... magazie a proprietarilor din acea scară de bloc, nicidecum vreo urmă de sediu de Asociație de Proprietari: [ link extern ]
Vedeți și cel de-al doilea sediu, acolo unde-și desfășoară activitatea șefii A.P.71 Brăila, doar că acel fals sediu (care are, culmea, și siglă oficială), NU ESTE ÎNSCRIS LEGAL ÎN NICIUN REGISTRU PUBLIC LA JUDECĂTORIE ȘI NICI LA OFICIUL DE CADASTRU: [ link extern ]
Vedeți cum au declarat ei în mai toate Instanțele din Brăila cele două sedii total ilegale, ÎN ACELAȘI PROCES (DOSAR): [ link extern ]
Cum mai poate exista legal această Asociație „fantomă” cu 458 de proprietari ce locuiesc încă din 1964 în 9 blocuri și 28 de scări, Asociație de Proprietari TOTAL ILEGALĂ, care nu are niciun sediu legal (real și actual) și nicio conducere legal aleasă, știind că Adunările Generale anuale ori n-au fost convocate deloc, ori au fost ANULATE DE CĂTRE INSTANȚELE DE JUDECATĂ DIN BRĂILA, PENTRU ANII FISCALI 2015-2018.
Vedeți aici cum se joacă de-a sediile șefii A.P.71 din Brăila, inducând în eroare și Instanțele, dar și Parchetul, Primăria, ANAF, etc., declarând uneori că au sediul ilegal din Bl.D2, Sc.4, alteori că sediul A.P.71 ar fi la Bl.C1, Sc.4 (acela e cel oficial, din dosarul de la Judecătorie), numai că acolo se vede clar că nu poate fi vreun sediu de Asociație, ci o magazie a proprietarilor din acea scară nr. 4 din Blocul C1 !
Ce ziceți, această Asociație dubioasă mai poate exista legal, din punct de vedere juridic, fără a avea un sediu legal ?
Nu cumva Asociația noastră încalcă art. 227-231 din Noul Cod Civil, dar și art. 245, fiind pasibilă de dizolvare deoarece și-a încălcat adeseori scopul declarat inițial, la înființare ?
CAPITOLUL IV. Identificarea persoanei juridice.
Art. 227. - (1) Sediul persoanei juridice se stabileşte potrivit Actului de Constituire sau Statutului.
* Schimbarea denumirii şi sediului *
Art. 228. - Persoana juridică poate să-şi schimbe denumirea sau SEDIUL, în condiţiile prevăzute de lege.
* Dovada denumirii şi sediului *
Art. 229. - (1) În raporturile cu terţii, dovada denumirii şi a sediului persoanei juridice se face cu menţiunile înscrise în registrele de publicitate sau de evidenţă prevăzute de lege pentru persoana juridică respectivă. (2) În lipsa acestor menţiuni, stabilirea sau schimbarea denumirii şi a sediului nu va putea fi opusă altor persoane.
* Mențiunile obligatorii * Art. 231 - Toate documentele, indiferent de formă, care emană de la persoana juridică, trebuie să cuprindă denumirea şi SEDIUL, precum şi alte atribute de identificare, în cazurile prevăzute de lege, sub sancţiunea plăţii de daune-interese persoanei prejudiciate.
* Dizolvarea persoanelor juridice de drept privat * Art. 245. - Persoanele juridice de drept privat se dizolvă: b) dacă scopul nu mai poate fi îndeplinit; c) dacă scopul pe care îl urmăresc sau mijloacele întrebuinţate pentru realizarea acestuia au devenit contrare legii sau ordinii publice, ori dacă ele urmăresc un alt scop decât cel declarat; e) prin orice alt mod prevăzut de lege, actul de constituire sau Statut.
Vedeți cum arată cele două sedii ilegal declarate ale A.P. nr. 71 din Brăila, care nu are absolut nimic legal, fiind o Asociație „fantomă”: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociație de proprietari ai cărei „șefi” declară în fals două sedii, dar ambele nu sunt legale (reale și actuale) ! flory_mr flory_mr CUM PROCEDĂM ÎN CAZUL ÎN CARE ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI DE CARE APARȚINEM NU ARE NICIUN SEDIU SOCIAL, LEGAL ȘI REAL DECLARAT CĂTRE INSTITUȚIILE ȘI ... (vezi toată discuția)
Declararea fictivă sau inexactă a sediului unei asociații de proprietari flory_mr flory_mr Eu zic că și pentru Asociațiile de Proprietari este valabilă infracțiunea în cazul declarării fictive ori inexacte a sediului unei Asociații de ... (vezi toată discuția)
Dacă pârâții refuză să se prezinte la proces după 7 citații, instanța e obligată să dea o sentință favorabilă reclamanților ? flory_mr flory_mr Eu și soția mea avem încă din 2019 un proces în care contestăm o Executare Silită ilegală, știind că noi nu am avut absolut nicio datorie de bază ... (vezi toată discuția)