avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis suspendat si sentita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis suspendat si sentita

Buna ziua! De curand cineva m-a abordat cu o speta,mai exact: un cetatean roman cu permis obtinut in Ungaria a fost prin pe teritoriul Romaniei in timp ce conducea sub influenta bauturilor alcoolice. Prin urmare, permisul acestuia a fost suspendat si a fost sanctionat cu 2 ani si 5 luni,cred, cu suspendare. Aparent, acesta si-a ispasit pedeapsa ,dar permisul nu a fost recuperat. Din cate am inteles au trecut 7 ani de la momentul respectiv, nu a fost instiintat cu privire la nimic, nu stiu clar daca a fost reabilitat si nici daca in hotarare pe langa pedeapsa de 2 ani cu suspendare s-a specificat cumva si interzicerea dreptului de a dobandi un nou permis de conducere. Intrebarea mea este daca se poate face in sensul asta, unde trebuie sa mearga sa vada cum isi poate recupera permisul si daca trebuia la momentul respectiv sa primeasca vreo instiintare cu privire la expirarea sanctiunii primite.
Cel mai recent răspuns: OanaG. , utilizator 15:48, 23 Mai 2019
Dacă a fost condamnat penal pentru infracțiunea săvârșită permisul i-a fost cu siguranța anulat, nu doar suspendat.
Poate da din nou examen pentru a obține un nou permis in termen de 1 an de la rămânerea definitiva a soluției de condamnare.
Deci nu are ce permis sa primească înapoi, fiindcă a fost anulat permisul.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Mulțumesc mult pentru răspuns!

Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este vorba de un permis obtinut in Ungaria, acesta a fost trimis autoritatilor emitente si ei hotarasc. In concluzie, in Ungaria trebuie sa se intereseze.
Mulțumesc mult!!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca este vorba de un permis obtinut in Ungaria, acesta a fost trimis autoritatilor emitente si ei hotarasc. In concluzie, in Ungaria trebuie sa se intereseze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis Ioanahulpe306@gmail.com Ioanahulpe306@gmail.com Buna ziua aș avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns,pe prietenul meu la-u prins in România conducand un autoturism fara permis si ... (vezi toată discuția)
Intrebare: Mariuss2011194 Mariuss2011194 Pe fondul ar.t 336 alin. 1 (conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice), mi s-a intocmit dosar penal. In situatia in ... (vezi toată discuția)
Permis Otilia44 Otilia44 Buna ziua! un amic a fost prins conducând autoturismul sub influenta substanțelor interzise (canabis) si permisul i-a fost luat de catre politisti ... (vezi toată discuția)