avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Invoirea de la locul de munca se recupereaza prin ore ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Invoirea de la locul de munca se recupereaza prin ore suplimentare sau se compenseaza cu concediu de odihna?

Buna ziua

Este legal ca angajatorul sa conditioneze invoirea pentru cateva ore de la serviciu de semnarea unui bilet de voie in care semneaza ca este de acord sa recupereze invoirea cu ore suplimentare sau concediu de odihna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 23 Mai 2019
1. "Invoirea nu este reglementata legal. In baza principiului libertatii de vointa a partilor contractului individual de munca, in practica, fara a exista o prevedere legala, se utilizeaza si invoirea salariatului de la serviciu, cu plata salariului.

Invoirea nu reprezinta o suspendare a contractului individual de munca.

In practica, invoirea se acorda, de regula, atunci cand pentru rezolvarea unor interese personale este necesara absenta salariatului de la locul de munca pentru cateva ore sau pentru o zi."
[ link extern ]

2. Referitor la invoire verificati in reg.intern al angajatorului care este procedura de acordare a acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sars cov2! buna ziua, vreau sa stiu daca adeverința care o primesc in urma ... cândea_sorina cândea_sorina Buna ziua, vreau sa stiu daca adeverința care o primesc in urma vaccinarii cu Sars cov2, poate acoperi învoirea de 1,5h la serviciu, timpul pe care am ... (vezi toată discuția)
Decizie angajator ore invoite ionela11 ionela11 Buna ziua, Ar putea decide angajatorul unilateral si sa faca o decizie referitoare la orele de invoire neplatite si sa se scada din pontajul din ziua ... (vezi toată discuția)
Invoire str8 str8 Buna ziua. Doresc sa stiu daca pentru numarul de ore in care trebuie sa fiu la tribunal (reclamant) in contradictoriu cu angajatorul meu (parat), trebuie ... (vezi toată discuția)