avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ajutati-ma va rog sunt disperat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ajutati-ma va rog sunt disperat

Am fost astazi la politie la judetul meu anume calarasi sa imi recuperez permisul ca am avut permisul suspendat la care am si dosar penal.Cel de la ghiseu mi-a spus ca nu imi da permisul ,dar eu mam dus la el cu hotararea judecatoreasca a procesului verbal care a dus la suspendarea permisului si ulterior la dosar penal.
El mi-a spus ca nu imi da permisul pentru ca cei de la politia bacau nu au scris in calculator ca eu am depus contestatie, dar eu m-am dus la ei cu hotararea judecatoreasca definitorie si am mai si legalizatr-o la jud. Bacau.Cel de la ghiseu mi-a spus ca trebuie sa ii aduc si dovada care mi-a dat-o el dar politia de la bucuresti mi-a luat-o si mi-au dat alta dovada .

Intrebarea mea este pot sa imi iau permisul de la politie ca am si dovada si comunicarea definitiva si irevocabila de la procesul verbal?
Cel mai recent răspuns: bodys24 , utilizator 00:28, 25 Noiembrie 2009
Intr-un stat civilizat si de drept puteti! Se pare ca legea difera intre Bucuresti si alte judete ale tarii! Sfatul meu este sa mergeti maine in audienta la comandant! Poate el nu a ajuns in acea functie degeaba si va respecta prevederile legale!
Succes si rabdare!B-)
din cele postate de dvs inteleg ca s-a pronuntat o hotarere judecatoreasca ce a dus la anularea p-verbal si ulterior a dosarului penal, corect..?

cu toate acestea, spuneti ca va loviti de refuzul politiei de a va restitui permisul desi instanta a statuat ca sunteti nevinovat.

legat de problema dvs, eu as vedea urmatoarea solutie: reveniti la sectia de politie in cauza cu o cerere scrisa (2 exemplare) -la care anexati si hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila- prin care solicitati restituirea permisului de conducere, functionarul de acolo este obligat sa va primeasca cererea si sa va dea un nr de inregistrare, iar un raspuns veti primi in scris in termen legal, daca se aproba sau nu cererea dvs; in fct. de raspunsul primit, va puteti adresa Tribunalului- Sectiei de Con.A.F in raza caruia domiciliati, cu o actiune in care solicitati anularea actului prin care politia isi exprima refuzul nejustificat de a va restitui permisul si obligarea paratei la restituirea documentului in cauza....


poate altcineva va poate da o solutie mai buna ptr rezolvarea problemei dvs desi eu vad o cale de rezolvare in ceea ce v-am prezentat mai sus, si tare curios as fi ce argument ar invoca politia in intampinarea de la dosar cu privire la refuzul dumnealor exprimat fata de solicitarea dvs si ignorarea unei hotarari judecatoresti in care s-a retinut nevinovatia dvs

Mult succes !!!
Ce vroiam sa va mai intreb eu daca am rezolutia finala la procesul verbal trebuie sa ma duc la procuror sa anuleze intai dosarul penal sau ma pot duce cu rezolutia procesului verbal la politie si imi ridic permisul de acolo?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
bodys24, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de circulatie claudia violeta claudia violeta In luna octombrie mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 1 luna. Am contestat procesul verbal si m-am prezentat cu certificatul de grefa la ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni pustiull pustiull buna ziua am facut un accident pe trecea de pietoni acum 4 luni mi-a fost luat permisul pe loc,mi-a fost data o dovada de 15 zile victima nu a avut multe ... (vezi toată discuția)
Cat timp se retine permisul de circulatie? dragosql dragosql Am fost oprit de catre un filtru de politie, conducand un autovehicul INMATRICULAT in spania, le-am prezentat actele masinii, agentul de politie constatand ca ... (vezi toată discuția)