avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in legatura cu doi copii majori,ambii cu studii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in legatura cu doi copii majori,ambii cu studii universitare in curs,

tatal lor a obtinut in urma partajului un apartament,,care a fost proprietate comuna ..in acel apartament au domiciliul declarat ambii copii majori,,,unul de 25 de ani,in curs de a=si da doctoratul,angajat..si fata ,de 20de ani,studenta la medicina, tatal lor vrea sa ai evacueze din apartament ,pe motiv ca este unic proprietar si ca nu ai vrea acolo..cum pot sa impiedic evacuarea acestora,,avand in vedere ca in definitiv este casa lor parinteasca..partajul nu a luat in considerare existenta lor..in ultimii zece ani el nu a avut nici o contributie financiara la intretinerea lor sau a apartamentului,aceasta fiind indeplinita de catre mama copiilor .desi la partaj a promis ca nu va restrictiona dreptul copiilor de a locui unde vor,la mama sau in apartamentul cu pricina,acum le-a trimis mai multe mesaje prin care le cere sa paraseasca apartamemntul..ce cale de a impiedica aceasta exista?mentionez ca plateste sporadic pensia alimentara stabilita pentru fata..o data la trei luni(cate 200 roni) astfel incat sa nu existe motiv sa se porneasca o actiune in instanta pentru neplata..
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:38, 27 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
partejele nu trebuie sa ia in considerare copiii.
in calitate de proprietar are dreptul legal sa solicite toleratilor in spatiu sa evacueze imobilul (nu vorbesc aici si de moralitatea situatiei).
pentru neplata pensiei de intretinere, se poate apela la un executor judecatoresc care sa puna in executare sentinta prin care a fost obligat la plata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actiunea de partaj nu are niciun efect in privinta obligatiei de intretinere.

Neplata pensiei de intretinere poate atrage raspunderea civila, putandu-se initia acte de executare silita, prin executor, simultan sau succesiv , in toate formele sale, imobiliara, mobiliara sau prin poprire.

De asemenea, poate fi angajata raspunderea penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie, incriminata de art. 378 din Codul -penal.

Actiunea penala este pusa in miscare la plangerea prealabila, ce se depune in termen de 3 luni de la data savarsirii activitatii infractionale.

Retragerea plangerii prealabile inlatura raspunderea penala.

Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
eu incerc de trei ani sa fiu pentru ei ceea ce tatal lor nu a fost in ultimii zece ani .vreau sa ai feresc de inca o deziluzie (lovitura)..inteleg ca baiatului, fiind si angajat ,avand si 25 de ani,poate sa ai ceara sa plece din apartament,dar fata este inca in intretinerea parintiolor (teoretic! ca practic eu si logodnica mea,mama copiilor,ne ocupam de asta..exceptand aportul sporadic de care pomeneam mai sus..) ,poate fi fortata sa paraseasca apartamentul?la divort si-a luat angajamentul sa isi intretina copii....legea permite sa isi evacueze fata aflata ,comform legii si actului de divort si in intretinerea lui?sau acea pensie alimentara este tot ce il obliga legea sa ai acorde?tin la acesti copii,si incerc sa le respect dorinta de a continua sa locuiasca acolo unde au lociut toata viata..,chiar daca pot si sunt bineveniti sa locuiasca la mine..
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
galileo, utilizator
copilul care a implinit 18 ani este major.
nimeni nu ii mai datoreaza intretinere, cu exceptia situatiei in care este in continuarea studiilor si nu are alte venituri indestulatoare.
asa cum am mai spus, proprietarul poate cere evecuarea oricarui neproprietar, fie el si propriul copil.
fiica poate cere instantei ca intretinerea sa fie prestata prin asigurarea locuintei.
multumesc!.. macar acum stiu care este situatia din punct de vedere legal...!divortul a fost definitivat acum patru ani..partajul a durat pana in noiembrie trecut..,!imi pare rau ca unui asemenea individ i-au fost dati sa aiba niste copii ca acestia..!nu ai merita.!.sunt mandru ca fac parte din viata mea de trei ani incoace..!regret ca am insistat pe gasirea unei solutii amiabile,ca nu am lasat ca procesul de partaj sa isi urmeze cursul pana la final...caz in care ar fi ramas fara apartament ,pentru ca ar fi fost vandut pentru a se da fiecaruia partea ..!inca o data,multumesc pentru datele furnizate!
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2019
galileo, utilizator

Alte discuții în legătură

Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în ... Octavia79 Octavia79 Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în întretienere la mama. Fostul sot nu are program de vizita și este șofer internațional. Vine ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie pysykmady pysykmady As putea sa fac o plangere de abandon de familie,in plus el este cercetat de politie sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere de arme neletale,Deoarece ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere in mod repetat myrama_v myrama_v din 1998 am divortat si am ramas cu un copil minor in intretinere tatal nu a platit pensia la timp am facut repetate plangeri penale....la instanta in dosarele ... (vezi toată discuția)