avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in legatura cu doi copii majori,ambii cu studii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in legatura cu doi copii majori,ambii cu studii universitare in curs,

tatal lor a obtinut in urma partajului un apartament,,care a fost proprietate comuna ..in acel apartament au domiciliul declarat ambii copii majori,,,unul de 25 de ani,in curs de a=si da doctoratul,angajat..si fata ,de 20de ani,studenta la medicina, tatal lor vrea sa ai evacueze din apartament ,pe motiv ca este unic proprietar si ca nu ai vrea acolo..cum pot sa impiedic evacuarea acestora,,avand in vedere ca in definitiv este casa lor parinteasca..partajul nu a luat in considerare existenta lor..in ultimii zece ani el nu a avut nici o contributie financiara la intretinerea lor sau a apartamentului,aceasta fiind indeplinita de catre mama copiilor .desi la partaj a promis ca nu va restrictiona dreptul copiilor de a locui unde vor,la mama sau in apartamentul cu pricina,acum le-a trimis mai multe mesaje prin care le cere sa paraseasca apartamemntul..ce cale de a impiedica aceasta exista?mentionez ca plateste sporadic pensia alimentara stabilita pentru fata..o data la trei luni(cate 200 roni) astfel incat sa nu existe motiv sa se porneasca o actiune in instanta pentru neplata..
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:38, 27 Mai 2019
Din pacate, el plateste pensia odata la 3 luni pentru ca creditorul nu e informat si interesat sa actioneze. Se va notifica debitorul si se va face discutie despre sumele platite si pe ce luni anume vor fi imputate pe viitor.
Apoi se va executa. Nu recomand plangerea penala.
Copiii sau tertii, in general, au drept de retentie pentru imbunatatirile unui imobil, insa inteleg ca aici nu a fost cazul.
Negocierea e buna, doar ca era necesar ca in actul negociat sa fie precizat clar ce se doreste si ce isi asuma fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în ... Octavia79 Octavia79 Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în întretienere la mama. Fostul sot nu are program de vizita și este șofer internațional. Vine ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie pysykmady pysykmady As putea sa fac o plangere de abandon de familie,in plus el este cercetat de politie sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere de arme neletale,Deoarece ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere in mod repetat myrama_v myrama_v din 1998 am divortat si am ramas cu un copil minor in intretinere tatal nu a platit pensia la timp am facut repetate plangeri penale....la instanta in dosarele ... (vezi toată discuția)