avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul indemnizatie CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul indemnizatie CIC

Buna ziua.

Pentru indemnizatia de CIC se ia in considerarea si compensarea de 15% primita pentru 6 saptamani in timpul prenatalului ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:13, 26 Noiembrie 2009
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.

CCM unic la nivel national
Art. 66. - (1) În cazul în care salariata se află în concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumită perioadă, diferenţa dintre salariul de bază individual avut şi indemnizaţia legală la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata căreia să acordă compensarea va fi stabilită prin contractele colective de muncă la nivel de unitate, dar nu mai puţin de 6 săptămâni.

Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
Va fi luata in calcul si acea suma ce reprezinta compensare.
Multumesc!

Pentru luna nasterii se ia in considerare venitul din luna efectiva a nasterii sau cel al lunii precedente?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Kitte, utilizator
Compensarea de 15% in perioada concediului de maternitate o primesc si functionarii publici? Dar salariul bonus?
Unei prietene i s-au refuzat acestea pe motiv ca functionarilor publici nu li se acorda.

Va rog sa nu uitati de intrebarea din postul de mai sus.

Multumesc
Pentru luna nasterii se iau in considerare veniturile din luna precedenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul corect pre si post natal anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma ajutati cu calculul pentru concediul prenatal deoarece contabilul firmei unde lucrez sustine ca-mi plateste prenatalul ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie maternitate,calcul compensare 15% raj1972 raj1972 Buna ziua, lucrez intr-o institutie de invatamint superior si am 2 intrebari:1) Venitul meu lunar brut conform fluturasului se constituie din salariul de cadru ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil irinacosiba irinacosiba Buna ziua! Am urmatoarea situatie:am o salariata care are functia de baza la mine la firma(8 h) si mai este angajata la alta firma cu program de 4h pe zi. In ... (vezi toată discuția)