Sunt intr-un proces de uzucapiune (parată) . Am contestat chitanta . deoarece am considerat ca aceasta este falsă.
Initial reclamanta in cererea de chemare in judecată a afirmat ca nu dorește cheltuieli de judecată. La cuvantul pe fond si-a schimbat depozitia și acuma solicita cheltuieli de judecata (expertiza topo, expertiza casa) pe care eu nu le-am solicitat + taxa de timbru , etc+ alte cheltuieli toate se ridica la circa 4600 lei.
Instanta poate acorda aceste cheltuieli avand in vedere ca in cererea de chemare in judecată și nici la primul termen și nici ulterior nu le-a cerut.
Totodata chiar daca eu nu mă prezentam la proces expertiza topo, expertiza casa, taxa de timbru, onorariu avocat trebuia sa le achite.
Cu stima
Eliza
partea care pierde procesul poate fi obligata la plata cheltuielilor de judecata, la cererea partii care a facut cheltuielile.
aspectul cheltuielilor de judecata este independent de prezenta sau absenta Dvs. in instanta.
inca o dată, obligarea la plata cheltuielilor de judecata nu are nicio legatura cu prezenta sau absenta Dvs. la proces.
Calitatea de parte in proces este data de chemarea Dvs. in judecata, nu de prezenta efectiva in sala.
Buna ziua
Am inteles ca daca o parte solicită cheltuieli de judecata și nu depune dovada acestora pana la data incheierii dezbaterii, aceste cheltuieli nu se acordă.
Eu ma aflu in aceasta situatie. Am avut dezbaterea pe fond acum căteva zile în cadrul unui proces civil. Pina la data dezbaterilor nu am avut cunostiinta de existenta nici unui document care sa arate cuantumul cheltuielilor de judecată. Avocatul a cerut cheltuieli le-a enumerat, dar pînă in momentul dezbaterii pe fond nu a depus niciun document. Instanța a ramas in pronuntare. Pana la data dezbaterilor pe fond nu a depus nimic
Uletrior incheierii dezbaterilor mai poate adăuga aceste probe (cheltuieli)
Daca este reală informatia va rog sa imi indicati ce articol de lege reglementează acest lucru
In aceasta situatie instanta ma poate obliga la cheltuieli de judecată?
Cu stima
Eliza