eliza100 a scris:
Am contestat chitanta, deoarece am considerat ca aceasta este falsă.
eliza100 a scris:
cand a intentat actiunea a spus expres ca nu solicita chetuieli. Daca cerea de la bun inceput nu ma prezentam.
Adică? Ce ar trebui să înțeleg din aceste fraze puse cap la cap?
Că acea chitanța vi s-a părut falsă, dar nu vi s-ar mai fi părut la fel de falsă dacă știați că „distracția” contestării ei nu e chiar pe gratis!?
Trebuie să cântăriți bine poziția pe care o adoptați într-un proces, fiindcă vă poate costa destul de mult.
Nu are importanță prezența (fizică) sau absența (fizică), ci ceea ce susțineți: prin viu grai sau în scris. (Sau altfel spus, este necesară o prezență intelectuală într-un proces. Este necesar să știți ce faceți și de ce faceți ceea ce faceți etc.).
Spre pildă, nu poate fi obligat la plata cheltuililor de judecată pârâtul care, la primul termen de judecată la care părțile sunt legal citate, recunoaște pretențiile reclamantului.
Or, dvs. ați contestat chitanța. Ca atare, dacă reclamantul câștigă procesul va obține și cheltuieli de judecată.
Strategia absenței dintr-un proces este iarăși păguboasă. Sau altfel spus, nu ignorați niciodată o citație. Nici măcar atunci când sunteți întru totul de acord cu pretențiile reclamantului. Chiar și în acest caz trebuie trimise câteva rânduri scrise. Altminteri riscați să plătiți cheltuieli de judecată. Ideal ar fi ca orice persoană care primește o citație să ia legătura cu un avocat. Fie și pentru o simplă consultanță. Aceasta este mult mai ieftină, comparativ cu cheltuielile de judecată și alte minuni ce ar putea rezulta din ignorarea unui proces.