avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata pentru uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata pentru uzucapiune

Sunt intr-un proces de uzucapiune (parată) . Am contestat chitanta . deoarece am considerat ca aceasta este falsă.
Initial reclamanta in cererea de chemare in judecată a afirmat ca nu dorește cheltuieli de judecată. La cuvantul pe fond si-a schimbat depozitia și acuma solicita cheltuieli de judecata (expertiza topo, expertiza casa) pe care eu nu le-am solicitat + taxa de timbru , etc+ alte cheltuieli toate se ridica la circa 4600 lei.
Instanta poate acorda aceste cheltuieli avand in vedere ca in cererea de chemare in judecată și nici la primul termen și nici ulterior nu le-a cerut.
Totodata chiar daca eu nu mă prezentam la proces expertiza topo, expertiza casa, taxa de timbru, onorariu avocat trebuia sa le achite.
Cu stima
Eliza

Cel mai recent răspuns: eliza100 , utilizator 12:46, 25 Mai 2019
Cheltuielile de judecată
Art. 452

Dovada cheltuielilor de judecată

Partea care pretinde cheltuieli de judecată trebuie să facă, în condiţiile legii, dovada existenţei şi întinderii lor, cel mai târziu la data închiderii dezbaterilor asupra fondului cauzei.
eliza100 a scris:
Am contestat chitanta, deoarece am considerat ca aceasta este falsă.

eliza100 a scris:
cand a intentat actiunea a spus expres ca nu solicita chetuieli. Daca cerea de la bun inceput nu ma prezentam.

Adică? Ce ar trebui să înțeleg din aceste fraze puse cap la cap?
Că acea chitanța vi s-a părut falsă, dar nu vi s-ar mai fi părut la fel de falsă dacă știați că „distracția” contestării ei nu e chiar pe gratis!?

Trebuie să cântăriți bine poziția pe care o adoptați într-un proces, fiindcă vă poate costa destul de mult.

Nu are importanță prezența (fizică) sau absența (fizică), ci ceea ce susțineți: prin viu grai sau în scris. (Sau altfel spus, este necesară o prezență intelectuală într-un proces. Este necesar să știți ce faceți și de ce faceți ceea ce faceți etc.).
Spre pildă, nu poate fi obligat la plata cheltuililor de judecată pârâtul care, la primul termen de judecată la care părțile sunt legal citate, recunoaște pretențiile reclamantului.
Or, dvs. ați contestat chitanța. Ca atare, dacă reclamantul câștigă procesul va obține și cheltuieli de judecată.

Strategia absenței dintr-un proces este iarăși păguboasă. Sau altfel spus, nu ignorați niciodată o citație. Nici măcar atunci când sunteți întru totul de acord cu pretențiile reclamantului. Chiar și în acest caz trebuie trimise câteva rânduri scrise. Altminteri riscați să plătiți cheltuieli de judecată. Ideal ar fi ca orice persoană care primește o citație să ia legătura cu un avocat. Fie și pentru o simplă consultanță. Aceasta este mult mai ieftină, comparativ cu cheltuielile de judecată și alte minuni ce ar putea rezulta din ignorarea unui proces.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
romascanu, moderator
Multumesc. Inteleg ca trebuia sa depuna acele acte justificative inainte de dezbatere și nu după ce a avut loc dezbaterea,Pot depune concluzii scrise și mă pot lega de acel atricol de lege ca sa nu ii acorde cheltuieli de judecată

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare hotãrâre judecãtoreascã cioarec carmen cioarec carmen Formularea recursului de către reclamantă suspendă executarea hotărârii în cazul unui proces în pretenţii ? (vezi toată discuția)
Exista termen renuntare proces ? anniela anniela Buna dimineata. Daca am fost data in judecata ,intr-o cauza civila, si apoi s-a facut cerere de renuntare la acest proces in decurs de cateva zile, citatiile ... (vezi toată discuția)
Cerere cheltuieli de judecata scsa scsa Bună seara, Până la ce moment procesual se poate formula o cerere de obligare la plata cheltuielilor de judecata? Prin cererea de chemare în judecată ... (vezi toată discuția)