avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executare hotãrâre judecãtoreascã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Executare hotãrâre judecãtoreascã

Formularea recursului de către reclamantă suspendă executarea hotărârii în cazul unui proces în pretenţii ?
Cel mai recent răspuns: cioarec carmen , utilizator 11:14, 12 August 2013
Numai daca procesul a fost pornit ulterior datei de 15.02.2013 sau daca instanta de recurs decide suspendarea executarii, la cererea partii.
Procesul a început în 05.08.2011.Dacă plătesc suma stabilită există vreo problemă la recurs? Nu ştiu ce cer la recurs, posibil cheltuieli de judecată, dar acestea nu au fost cerute pe parcursul procesului nici în cererea de chemare în judecată.În proces suma de plată s-a stabilit printr-o expertiză.Mai pot cere altă expertiză având în vedere că suma stabilită de instanţă este mai mică decât cea solicitată de reclamantă ?Prin plata şi acceptarea sumei stabilite de instanţă este o recunoaştere indirectă a hotărârii recurate ?
Cine a declarat recurs in cauza?

Daca platiti suma din hotarare, recursul ramane fara obiect.

Daca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata in actiunea introductiva si nici la dezbaterea in fon nu pot fi cerute in recurs.

In recurs se poate critica expertiza de la fond, insa nu se poate face o noua expertiza.Pentru a se reface expertiza sau pt o noua expertiiza dosarul ar trebui casat cu trimitere la instanta de fond.
Reclamantul este asociatia de proprietari.Suma rezultată din experiză este mult mai mică decât cea cerută de aceasta.După depunerea expertizei asociaţia de proprietari nu a comentat în nici un fel rezultatul acesteia ,nu a cerut termen să depună obiectiuni.La dosar există ataşată o chitanţă de 1000 lei a doamnei avocat care ia reprezentat.În cererea de judecată nu cer cheltuieli de judecată,nici pe parcursul dezbaterilor care au durat 2 ani nu s-a pomenit nimic de acestea ,nici în hotărârea dată nu se face vorbire despre cheltuieli de judecată,iar acum în loc să se termine totul m-am pomenit că au făcut recurs.Nu am primit nimic deocamdată termenul de judecată al recursului este 26.02.2014.Dacă plătesc până atunci sumele din hotărâre fără alte cheltuieli ,recursul rămâne fără obiect,aşa am înţeles eu.O simplă chitanţă poate reprezenta fără un contrat de asistenţă juridică cheltuieli de judecată ?Fiind depusă o chitanţă înseamnă că doamna avocat şi-a primit banii şi este treaba asociaţiei cum recuperează acesti bani . Faptul că s-a admis numai în parte suma cerută deoarece a fost calculată gresit de asociaţia de proprietari nu reprezintă şi o culpă a acesteia ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs otto2007 otto2007 Buna ziua, Instanta de fond a respins actiunea care cuprindea 4 caoete de cerere : 1. Sa se restituie sumele incasate fara justificare legala pentru care ... (vezi toată discuția)
Dispozitiv sentinta recurs ContSters83715 ContSters83715 1) o asociatie de locatari a actionat un locatar in judecata solicitand onligarea acestuia la plata cotelor de intretinere (suma era f mare si nu era ... (vezi toată discuția)
Plata expertiza mirusaby mirusaby Buna ziua, am si eu iarasi o problema : la adunarea generala din luna iun.2012 s-a hotarat schimbarea comitetului executiv, si efectuarea unei expertize ... (vezi toată discuția)