avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... folosinta sau cumparare teren Statul Roman
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

folosinta sau cumparare teren Statul Roman

Buna ziua,

de 11 ani am achizitionat o cladire prin licitatie de la o Societate Cooperatista. Existau 2 cladiri, propietar cladiri Societatea Cooperatista, iar terenul de 2500mp este proprietar Statul Roman. Terenul este dat in administrare si folosinta fara termen si fara plata catre Societatea Cooperatista din anul 1978.

Cladirea mea are 350 mp. Achizitia a fost realizata prin alocarea unei suprafate suplimentare de 700mp teren, in total 1050mp cu cel de sub cladire, pentru acces si alte activitati necesare.

Cand s-a incheiat PV licitatie, s-a precizat acest aspect prin cedare expresa a terenului si folosinta in favoarea mea. Este si o schita realizata care delimiteaza clar terenul si cladirea. S-a construit chiar si un gard de plasa pentru delimitare.

Notarul care a realizat CVC, nu a trecut in contract drept de folosinta, dar a precizat PV licitatie in contract cu mentiune ca dreptul de folosinta o sa fie reglementat ulterior cu concursul Societatii Cooperatiste. Chiar daca Societatea Cooperatista a precizat clar ca cedeaza acel teren in favoarea mea, ei avand drept de administrare operativa a terenului.

In momentul de fata, am extras CF cu cladire, fara teren. Mai exista un alt extras CF, s-a facut apartamentare cand am cumparat eu, iar pe acel extras este intreg terenul de 2500 si cladirea ramasa la Societatea Cooperatista.

Am fost la notar si acesta spune ca nu are cum sa treaca drept de folosinta la CVC si CF.
Am fost la Primarie, mi s-a comunicat ca pe teren este proprietar statul Roman si ei nu pot face nimic.
Am fost la Cartea Funciara, nici ei nu pot inscrie in CF folosinta terenului.

Am inteles ca urmeaza sa fie vanduta si a doua cladire de catre Societatea Cooperatista si nu vreau sa am probleme cu noul proprietar. Mai ales ca Societatea Cooperatista este in faliment, se ocupa acum un lichidator de ei.

Ce pot sa fac sa obtin drept de folosinta sau administrare, sau chiar cumpararea terenului alocat prin PV licitatie?

multumesc,
Andrei
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2019
andreimargaa, utilizator

Alte discuții în legătură

Proprietate regimul juridic al unui teren care urmează regimul juridic al constructiei verdeinparat verdeinparat buna ziua, ma confrunt cu următoarea problemă firma \"a\" a construit și a vândut o clădire pe un teren, apoi a vândut-o în anul 1993, pe baza de CVC ... (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 As avea si eu o intrebare. Cetatean strain casatorit cu cetatean roman si detin impreuna o proprietate compusa din casa si teren. Din cauza ca cetateanul ... (vezi toată discuția)
Detin casa dar fara terenul de sub ea taraboste taraboste Buna ziua, In urma lichidarii unei societati comerciale, parintii mei au achizitionat la o licitatie un imobil ce servea ca o cladire de arhiva. Procesul ... (vezi toată discuția)