Buna ziua. Este legal sa fiu trecută la întreținere din momentul in care am achiziționat un apartament,doar pentru că vin acolo câteva ore pe zi sa renovez? De asemenea,mi s a spus că , a fost trecută o persoana, pentru că altfel nu putea să îmi înregistreze lumina pe scară și curățenia pe care trebuie sa le plătesc.... chiar daca nu locuiesc.De asemenea, eu știind că întreținerea este pe 0, nu am verificat apometrele de apă la venire și mi a trecut 10 m de apa din burta , ea spunând că nu are nicio evidenta a ceea ce s a consumat înainte. Cum a pus pe 0, daca nu a avut nicio evidenta? Acum ne a prins pe noi și plătim cat vrea ea.Ce se poate face? Mulțumesc
Dacă aveți dovezi ale abuzurilor comise, formulați cerere scrisă către președintele AP. Acesta conform noii legi a asociațiilor de proprietari este obligat sa va răspundă in termen de 7 zile.
Dacă nu va raspunde faceți sesizare la primăria de care aparțineți, biroul responsabil cu AP.
Dacă nici de acolo nu primiți un raspuns puteți merge in instanța de judecacata sau la parchet dacă considerați ca ați fost furată.
Cam aceștia ar fi pașii de urmat.
Din experiența proprie astfel de situații se rezolva cu președintele AP, însă foarte important sa formulați reclamații scrise.
Da, este legal. O persoana care locuieste temporar intr-un apartament minim 15 zile pe luna este trecuta la intretinere. Prin urmare, cum dvs veniti zilnic in apartament, se considera ca locuiti acolo.
Legat de cotele de intretinere, aveti posibilitate de a transmite indexul inregistrat de apometre si sa cereti reglarea sumelor pe parcursul lunilor urmatoare.
A locui inseamna a dormi si nu a vizita apartamentul.
Contestati in scris cotele de întreținere.
Poate ca ar fi trebuit să faceți cerere către asociatie prin care sa menționați ca luna x nu locuiește nicio persoană.
E normal sa vi se repartizeze cheltuieli proportional cu numarul de persoane care desfasoara activitati in proprietatea individuala conform legii 196/2018.
Adică dacă lucreaza 3 muncitori sa fie trecute la întreținere 3 persoane?
Nu exista baza legală pentru asa ceva si ar fi un abuz daca s-ar proceda asa.
Problema este insa si aceea ca legea lasa loc de abuzuri.
Exista foarte multe probleme legate de abuzurile care sunt generate chiar de lege.Unele au fost remediate legislativ, altele nu.