avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Întreținere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Întreținere

Buna ziua. Este legal sa fiu trecută la întreținere din momentul in care am achiziționat un apartament,doar pentru că vin acolo câteva ore pe zi sa renovez? De asemenea,mi s a spus că , a fost trecută o persoana, pentru că altfel nu putea să îmi înregistreze lumina pe scară și curățenia pe care trebuie sa le plătesc.... chiar daca nu locuiesc.De asemenea, eu știind că întreținerea este pe 0, nu am verificat apometrele de apă la venire și mi a trecut 10 m de apa din burta , ea spunând că nu are nicio evidenta a ceea ce s a consumat înainte. Cum a pus pe 0, daca nu a avut nicio evidenta? Acum ne a prins pe noi și plătim cat vrea ea.Ce se poate face? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:35, 30 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru completa si corecta dv informare studiati disp L nr 196/2018
In calitate de proprietar apartament in imobil d elocuit in comun datorati obligatii de la momentul achizitionarii bunului imobil
Conform dispozitii mentionate proprietarul de apartament are obligatia legala sa achite cote comune indiferent daca kocuieste sau nu in imobil
Conform dispozitii mentionate se iau in evidenta de calcul cote lunare intretinere orice persoane care locuiesc provizoriu minimum 15 zile /luna sau definitiv in condominiu
@costel5
Noua lege a a sociatiilor de proprietari prevede obligatia presedintelui de asociatie sa raspunda la cereri/sesizari in termen de 10 zile
Termenul de 7 zile era prevazut de disp L nr 230/2007 care este abrogata
De acord cu dvs. Insa legea nu face trmitere catre dormit. Prin urmare, care este baza corelatiei intre dormit si locuit? Cum se poate demonstra ca o persoana doarme sau nu intr-un apartament?
De asemenea, pentru a ajunge la apartament, o persoana trebuie sa treaca de interfon si, eventual, sa foloseasca liftul. Avand in vedere ca motivul vizitelor este zugravirea apartamentului, putem deduce ca gunoiul rezultat este aruncat la ghena. Toate acestea genereaza costuri de intretinere si utilizare.
Nu in ultimul rand, nu exagerez cand afirm ca, o data ce o persoana zugraveste, va avea nevoie sa foloseasca apa pentru a se curata, inainte de a pleca spre casa. Este ilogic ca un apartament unde nu locuieste nimeni sa existe un consum de apa (exceptand cazul unei avarii).

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

A locui inseamna a dormi si nu a vizita apartamentul.

Legiuitorul a prevazut fara exceptie ca se introduc in evidenta de calcul cote lunare intretinere persoanele care domiciliaza provizoriu minimum 15 zile/luna sau definitiv in imobil
Locuitul in imobil inseamna prezenta in imobil ,nu dormitul
Problema nu erau cotele de întreținere,ci faptul că a fost trecută o persoana la întreținere,in condițiile in care eu am dovada că plăteam întreținere la altă adresă. De asemenea o alta problema și mai mare e faptul că doamna spune că nu are nicio înregistrare a apometrelor,și atunci cum fac regularizare atâta timp cât ea estimează cât vrea? 10 m respectiv 8 metri în două luni? Eu nu știu de la cat am plecat....
Solicitați asociației sa va raspunda in scris cât au fost indexurile depuse anterior si sa va dea si dovezile scrise.
Asociația se poate adresa firmei care face calculele la plata si sa ii raspunda in scris acesteia deoarece firma are evidență.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata asociatie simonasimona simonasimona de doi ani nu mai locuim la garsoniera, am facut cerere sa ne scoata de la plata asociatiei dar noi platim in continuare cheltuieli administrativesi apa ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari - declarare numar persoane. buna ziua, ... andrey23ken andrey23ken Asociatie de proprietari - declarare numar persoane. Buna ziua, Care este modalitatea legala ca proprietarii sa isi declare corect nr de persoane? Din ce am ... (vezi toată discuția)