avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari - declarare numar persoane. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari - declarare numar persoane. Buna ziua, ...

Asociatie de proprietari - declarare numar persoane.
Buna ziua,
Care este modalitatea legala ca proprietarii sa isi declare corect nr de persoane? Din ce am vazut in legea 196/2018 proprietarii sunt obligati sa declare numarul de persoane care locuiesc in apartament pe o perioada mai mare de 15 zile lunar. Stim prea bine ca multi incearca sa eschiveze sa nu declare corect si se trec 1 persoana! Presedintele se poate duce la usa proprietarului singur sa il puna sa semneze o cerere modificare nr persoane daca are doar inforamtii verbale? Sau la fiecare caz presedintele trebuie sa discute cu Politistul de proximitate? Cum vedeti voi o solutie plauzibila? Ca doar nu incepe Presedintele sa stea la panda la usa :)
Si a doua intrebare , nu am vazut in mediul online o lege sau HCL care sa ateste de la ce varsta se trec copii la intretinere ( doar o lege ramasa in aer - fara vot final )
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:56, 8 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este problema delicata care este bine de solutionat de catre presedintele de asociatie impreuna cu politistul delegat cu acces la cartea de imobil,unde trebuie sa fie consemnati toti locatarii care locuiesc provizoriu minimum 15 zile/luna sau permanent in imobilul de locuit in comun
Va multumesc.
rog daca ma puteti ajuta si cu a doua intrebare:
Si a doua intrebare , nu am vazut in mediul online o lege sau HCL care sa ateste de la ce varsta se trec copii la intretinere ( doar o lege ramasa in aer - fara vot final )

ynocentta a scris:

Este problema delicata care este bine de solutionat de catre presedintele de asociatie impreuna cu politistul delegat cu acces la cartea de imobil,unde trebuie sa fie consemnati toti locatarii care locuiesc provizoriu minimum 15 zile/luna sau permanent in imobilul de locuit in comun

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu am vazut in mediul online o lege sau HCL care sa ateste de la ce varsta se trec copii la intretinere

Daca studiati temeinic disp L nr 196/2018 veti constata ca legiuitorul a impus obligatia sa fie inregiitrate in evidenta asociatiei de proprietari orice persoana care locuieste provizoriu minimum 15 zile/luna sau definitiv in imobilul de locuit in comun
Copii se inregistreaza in evidenta asociatiei de la momentul aducerii in imobil
A existat in 2010 o prevedere care exonera de ;a plata cote comune minorii pana la 3 ani dar a fost abrogata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari mirostruct mirostruct Buna ziua, As vrea sa stiu ce documente am nevoie pentru infiintarea unei asociatii de proprietari si daca este in regula sa se ceara copie dupa contractul ... (vezi toată discuția)
In cadrul unei asociatii de proprietari, copiii de la ce varsta ... Pilu Pilu In cadrul unei asociatii de proprietari, copiii de la ce varsta se trec la intretinere ? Buna seara, as avea rugamintea daca cineva poate sa ma ajute: Copiii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt presedintele unei asociatie de proprietari. va ... andryzs andryzs Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatie de proprietari. Va rog sa-mi transmiteti pe cine trebuie sa trecem in lista locatarilor si pe facturile de ... (vezi toată discuția)