avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatie de proprietari. Va ...

Buna ziua,
Sunt presedintele unei asociatie de proprietari.
Va rog sa-mi transmiteti pe cine trebuie sa trecem in lista locatarilor si pe facturile de cheltuiel comune de la asociatia de proprietari in cazul de mai jos ?
Am primit o Declaratie de acceptare a succesiunii legale unde mostenitorul apartamentului este un minor in varsta de 5 ani, iar reprezentatntul legal al minorului este mama acestui minor.
Trecem pe mama ? sau pe minor in evidenta Asociatiei de proprietari.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:17, 27 Ianuarie 2022
Deocamdata o treceti pe mama, e singura care are capacitate deplina de exercitiu, conform cerintei art. 27 din legea 196/2018.
Articolul 27
Toți proprietarii membri ai asociației de proprietari au dreptul să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a asociației de proprietari, să își înscrie candidatura, să candideze, să aleagă și să fie aleși în structura organizatorică a asociației de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana în cauză trebuie sa aibă capacitate deplină de exercițiu.

Dupa implinirea virstei de 18 ani, va fi minorul, devenit major.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2022
latka, utilizator
In evidentele asociatiei de proprietari =cartea de imobil,fisa individuala apartament se consemneaza toate persoanele care domiciliaza provizoriu minimum 15 zile/luna sau definitiv in apartament

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Președintele unui bloc trebuie sa fie proprietar? davidmirela davidmirela Bună seara! Președintele unui bloc ca să poată fi președinte trebuie sa dețină în proprietate imobil pentru a putea fi președinte în acel bloc? (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie proprietari dumitrucera dumitrucera Este obligatoriu ca presedintele unei asociatii de proprietari sa fie proprietar si daca da, unde este stipulat?Mentionez ca presedintele asociatiei nu este ... (vezi toată discuția)
Locuim intr-un apartament pe care l-am donat fetei noastre, deci ... Mioara Nana Mioara Nana Locuim intr-un apartament pe care l-am donat fetei noastre, deci actul de proprietate inclusiv contractele de utilitati sunt pe numele ei. Am procura ... (vezi toată discuția)