avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala pentru circulat fara motiv pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala pentru circulat fara motiv pe banda 2.

Buna dimineata. Nu reusesc sa gasesc niciunde specificat ca se aplica contraventie pentru circularea nejustificata cu autoturismul, pe banda a doua, fara a reveni pe prima banda si in ce ar consta (cuantum, puncte de penalizare). Stiu clar din Codul rutier ce obligatii am, de a reveni pe prima banda, oricand este posibil si eu asa procedez. Problema e ca am doi Toma Necredinciosu', colegi de munca, altfel copchii faini, care nu inteleg de ce nu pot merge ei cu 50-59 km/h in localitate pe banda a 2-a nestingheriti, in timp ce vine altul din spate cu 100 km/h. "Eu circul cu viteza legala,..." etc.. Va rog raspuns. Stima!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:15, 25 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 101 OUG 195/2002 (codul rutier)
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
...............
16. nerespectarea regulilor privind circulatia pe benzi;
...................

6-8 puncte amenda. 1 punct amenda=145RON

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viteza maxima Lipi Lipi Tocmai m-am pricopsit cu o amenda pt depasirea vitezei maxime... De fapt inca nu m-am pricopsit pentru ca am refuzat semnarea pv si astept sa mi-l trimita ... (vezi toată discuția)
Daca sunt trei benzi pe sens si circul pe banda a doua, singura ... aprodul aprodul daca sunt trei benzi pe sens si circul pe banda a doua, singura masina in trafic si circul pe banda a doua inaint de giratoriu pentru a merge inainte. Se da ... (vezi toată discuția)
Pista de biciclete bucuresti, valabila sau nu? Ilies08 Ilies08 Buna ziua! Am fost oprit de un politist de la brigada rutiera in timp ce circulam cu bicicleta pe bulevardul Iuliu Maniu din Bucuresti si am primit un ... (vezi toată discuția)