avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren detinut pe baza unui proces- verbal facut la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren detinut pe baza unui proces- verbal facut la primarie

Buna ziua daca tatăl meu plateste impozitul pe casa si un teren care e langa casa dar nu detine un titlu de proprietate decat un proces verbal facut la primarie facut de tatal sau ca ii lasa lui casa fratii lui care au ramas in viata au dreptul la acel imobil si teren?
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:57, 25 Mai 2019
Buna ziua,
La dezbaterea succesiunii TOTI mostenitorii rezervatari vor avea dreptul la cota lor intreaga sau redusa cu cotitatea disponibila.
Procesul verbal incheiat la primarie poate, eventual, sa fie considerat un testament olograf dar depinde cum este incheiat si ce s-a dispus prin actul respectiv.
Este posibil sa nu aiba nicio valoare juridica.
trebuie sa fie vazut de un avocat sau un notar.
In principiu, actele de instrainare sau de dispozitie privind bunurile imobile sunt valabile doar daca sunt incheiate la notar, cele de la primarie putand fi considerate doar acte sub semnatura privata.
Primarii nu au dreptul sa semneze si sa stampileze acte de dispozitie privind bunuri imobile, depasindu-si, de cele mai multe ori, atributiile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)
Mostenire CosminTudosie CosminTudosie Familie pensionari 88 de ani cu 4 copii in ce conditii putem lasa mostenire unuia dintre copii sau unui nepot proprietatea personala pentru ingrijire excluzand ... (vezi toată discuția)