avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Am o verișoară primară dupa tata ( mama ei si tata au fost frati) care a decedat acum 2 ani. Părinții ei ai murit acum 20 de ani si tsts acum 6 ani
Ea s-a căsătorit dupa moartea părinților ei si a fost cu oțul ei din 2004 până în 2017 când a murit. Soțul nu a venit cu nici n bun si nici nu a contribuit cu ceva la casa
Acesta când s-a căsătorit cu verișoară mea a venit cu un copil de 10 ani din prima lui căsătorie. Lui nu ii plăcea să muncească dar dădea meditatii la matematica. A vrea sa stii ce cota parte am din bunurile verisoarei mele, un apartament de 4 camere si ceva aur. Ce i se cuvine legal soțului verisoarei si care sunt demersurile ce trebuiesc făcute. Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: mihaela.cosman , utilizator 16:48, 28 Mai 2019
Tatăl dvs a decedat după verișoara? Sau înainte?
Alți unchi/mătuși mai exista?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
raluk0207, utilizator
A murit înainte. Nu mai sunt alti unchi mature

raluk0207 a scris:

Tatăl dvs a decedat după verișoara? Sau înainte?
Alți unchi/mătuși mai exista?

Sotului ii revine 3/4, iar dvs 1/4.
Ar trebui să dezbateti succesiunea.
Chiar dacă nu a contribuit cu nimic? El a trăit pur si simplu pe spatele verișoarei mele. A îmbolnăvit-o si acum are si drepturi. Va mulțumesc pentru ajutor

raluk0207 a scris:

Sotului ii revine 3/4, iar dvs 1/4.
Ar trebui să dezbateti succesiunea.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nu limitează dreptul la moștenire in functie de contribuție.

Alte discuții în legătură

Succesiune după tată andreiusk andreiusk Bună, prezint și eu o situație aici, sper să nu plictisesc și dacă cineva are o îndrumare vă apreciez și mulțumesc anticipat... Se dă următoarea ... (vezi toată discuția)
Succesiune încurcată. cum sa procedez? giv giv Buna seara. Sunt in următoarea situație: Mama mea trăiește, are 70 de ani. Ea a avut 4 frați. 2 au murit de mici in anii 40 si 50. Unul a murit in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit ... Hungan Hungan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit in 2001. Dupa succesiune apartamentul acestuia s-a impartit 1/4 matusei mele si 3/4 ... (vezi toată discuția)