avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după tată
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după tată

Bună, prezint și eu o situație aici, sper să nu plictisesc și dacă cineva are o îndrumare vă apreciez și mulțumesc anticipat...
Se dă următoarea : părinții mei se căsătoresc, locuiesc la bunicii paterni câțiva ani, apar eu fratimiu și soră-mea, după câțiva ani, noi fiind mici, se gândesc să ne dea afară din casă din diverse motive..
Ne mutăm la bunicii materni, părinții construiesc o casă pe terenul mamei dăruit de străbunicul fără acte, după moartea lui si a bunicului matern, mama si unchiul fac succesiune și împart totul rămânând unchiul în casa bătrânească, mama renunțând la partea ei și unchiul la terenul unde au construit casa nouă... la casa noua e trecută doar mama pe acte și teren și casă
De ani buni nemaiavând nici o legătură cu bunicii paterni. Au murit amândoi si acolo în casa lor a locuit verișoara mea, tata având o sora care a murit si ea acum câțiva ani.
Verișoara ne spune că tata nu mai are nici un drept acolo dar nu a arătat niciodată nici un act.
Acum două luni a murit și tata.
verișoara a plecat de câțiva ani în străinătate și casa e lăsată părăsită , noi vrem să facem succesiune după tata și nu avem habar ce ar trebui sa facem, cum putem afla dacă bunicii paterni au făcut act verișoarei și tata nu avea nici un drept...orice informație sau sfat e binevnit
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Succesiune încurcată. cum sa procedez? giv giv Buna seara. Sunt in următoarea situație: Mama mea trăiește, are 70 de ani. Ea a avut 4 frați. 2 au murit de mici in anii 40 si 50. Unul a murit in ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Teren instrainat de unul din mostenitori fara acordul celuilalt mostenitor sorinmst sorinmst Bunica mea a decedat anul trecut si dupa ea au ramas mostenitori mama mea si sora mamei mele; In ultimii ei ani de viata bunica a locuit impreuna cu sora mamei ... (vezi toată discuția)