avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... prescriere datorii asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

prescriere datorii asociatie

Buna ziua
Am o datorie la asociatie de 2500lei din 2013 pana in prezent si in data de 22 aprilie am primit o somatie de plata........daca se ajunge in instanta pot sa cer prescrierea datoriilor si recalcularea datoriei?
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 16:25, 27 Mai 2019
Nu ati platit nici un leu din 2013 ? Ati platit...asa ca nu s-a prescris.Dar, depinde cum v-a scazut administratorul.
Nu am platit nici-un leu din 2013,din cate am citit prescriptia se face pe fiecare luna in parte.....din moment ce=am primit somatia in aprilie atunci ar trebui ca datoriile pana in februarie 2016 sa fie prescrise,nu?
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
raul2, utilizator
Pai doar 2500 din 2013?Ideea este ca, aveati 2500 restanta, se afiseaza intretinerea,dvs platiti ce e in luna ...administratorul poate va scade din cei 2500 si, afisand alta intretinere. ajungeti la aceeasi suma.Dar,ar fi trebuit sa apara penalizari.
vali m, utilizator
Toate utilitatile le platim separat(apa,gaz,curent),la asociatie se plateste numai lumina pe scara si chiria administraturului,2500 este suma totala care apare pe tabelul afistat la avizier,mai mentiomez o data ca din 2013 pana in prezent nu s-a platit nici-un leu si administratorul nu a inceput nici-un demers pentru a recupera suma restanta
raul2, utilizator
daca din 2013 pana in [rezent ati achitat orice suma in contul debitului,inseamna ca termneul de prescriptie s-a intrerupt si s-a reluat nou termen
In cazul debitelor acumulate la asociatiile de proprietari,numai instanta de judecata se poate pronuuta asupra interventiei termenului de prescriptie la cererea partii interesate

Alte discuții în legătură

Penalitati la intretinere MARIA343 MARIA343 Buna seara In luna martie 2012 aveam restanta la intretinere x lei .Am achitat in luna octombrie o suma y ajungând la zi cu plata ... (vezi toată discuția)
Stingerea penalizarilor la intretinere ibolyab ibolyab Din data de 2010 pana in 2013 am acumulat 800 ron penalizare la intretinere .In data de 2013 am achitat restanta dar penalizarea a ramas .In curul anului 2013 ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere, verificarea stingerii BeYourSelf BeYourSelf Buna ziua, Am avut ceva probleme si am ramas in urma cu plata intretinerii.In momentul de fata am de plata 12712,98 lei reprezentand 7682,04 cheltuieli de ... (vezi toată discuția)