avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate

Buna ziua!

Tatal poate beneficia de concediu de maternitate in situatia in care mama nu a lucrat nici o zi? In cazu ca da, In ce conditii?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mrgogu , utilizator 13:33, 27 Mai 2019
Buna ziua!
Poate de Concediu Crestere Copil ( CCC), de concediul de maternitare poate beneficia doar mama, daca lucreaza...
Ce ocupatie a avut pana la nasterea copilului, mai exact in ultimi doi ani inainte de nastere?
Si mama ce ocupatie a avut ( eleva, studenta, etc.) ?
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator
Tatal este inca salariat , mama nu a lucrat nicaieri. Multumesc!
Dar poate beneficia de acest concediu chiar daca nu a lucrat, daca a fost eleva, studenta...
Nu a fost nici eleva si nici studenta . Este casnica. Multumesc!
Tatal poate beneficia numai de concediul pentru cresterea copilului , nu si de concediu pre si postnatal.

Data intrarii in CCC = data nasterii copilului

Daca mama nu lucreaza , atunci tatal poate depune direct dosarul pentru stimulent (nu va intra in CCC).. astfel : mama va sta acasa cu copilul, iar tatal va primi salariul+ stimulentul de insertie+ alocatia pentru copil

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie pt tata nely_cecil nely_cecil buna ziua, as avea niste intrebari legate de concediul postnatal si stimulentul de insertie... daca viitoarea mama nu lucreaza, poate beneficia tatal ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie ioanagliga ioanagliga Buna ziua Am si eu o intrebarea referitoare la primirea stimulentului de insertie. Sotul meu lucreaza si poate beneficia de primirea stimulentului de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil dan0007 dan0007 Buna ziua, Am o serie de intrebari referitoare la modul in care se poate imparti concediul de crestere a copilului intre parinti. -In cazul in care ... (vezi toată discuția)