avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anulare/suspendare proces divort din culpa exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anulare/suspendare proces divort din culpa exclusiva

Buna ziua

sotul mi a intentat divort din culpa exclusiva si acum suntem la prima infatisare in instanta de fond. Am hotarat impreuna cu sotul sa ne impacam si as dori sa stiu care este modalitatea prin care se poat eface acest lucru.
multumesc

Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
camelia34, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocatura Amza , Avocat 19:52, 10 Iunie 2019
Buna ziua,
Sotul poate face cerere de renuntare la judecata pe care sa o sustina la primul termen de judecata. De asemenea, cererea de desfacere a casatoriei se va respinge si in cazul in care sotul d-voastra nu se prezinta la primul termen de judecata.

O zi buna
va multumesc pentru raspuns. O zi excelenta.
Variatele ar fi următoarele:
1) se prezintă reclamantul personal și renunță la acțiune (cea mai recomandabilă opțiune)
2) formulați un contract de tranzacție pe care instanța să-l consfințească prin hotărâre de expedient;
3) să nu se prezinte deloc, sens în care instanța va respinge cererea drept nesusținută!

Să fie într-un ceas bun!
buna ziua

sotul prin avocat aintreprins demersul cererii de incetare a actiunii la primul termen intrucat partile au decis impacarea si avocatul l a sfatuit sa ne prezentam la prima infatisare la tribunal. Ce se intampla in acest caz? multumesc
Imi puteti da va rog cateva detalii in legatura cu acest contract de tranzactie? cine trebuie sa il intocmeasca ? multumesc

Alte discuții în legătură

Renunțare la divorț NaeP NaeP Cererea de renunțare la acțiunea de divort unde se depune de cine si in cit timp .O poate depune si avocatul (vezi toată discuția)
Anulare cerere divort in instanta de catre reclamant candrescu candrescu Buna ziua! Sotul a depus cerere de divort in instanta impotriva mea dar intre timp s-a razgandit si vrea sa stie daca poate anula respectiva cerere si sa faca ... (vezi toată discuția)
Divorț papacostas papacostas Într-un proces de divort fara copii fără partaj si cu care sunt de acord eu fiind pârât. Pot alege să nu mă prezint si sa trimit avocat . Doresc sa fac ... (vezi toată discuția)