avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anulare cerere divort in instanta de catre reclamant
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anulare cerere divort in instanta de catre reclamant

Buna ziua! Sotul a depus cerere de divort in instanta impotriva mea dar intre timp s-a razgandit si vrea sa stie daca poate anula respectiva cerere si sa faca prin notariat. Multumesc!
Daca dosarul se afla inca in procedura prealabila si nu s-a achitat taxa judiciara de timbru, cererea de divort se va anula ca netimbrata.
Daca s-a achitat taxa de timbru, cererea de divort este legal formulata si nu s-a fixat inca termen de judecata, sotul trebuie sa depuna o cerere de renuntare la judecata.

In situatia in care, s-a fixat deja termen de judecata, trebuie sa depuneti si dvs. o cerere prin care sa declarati ca sunteti de acord cu cerere de renuntare la judecata.

Exista si posibilitatea ca sotul sa nu se prezinte la primul termen de judecata, caz in care cererea de divort se respinge ca nesustinuta.



Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Faceti divortul la notariat si depuneti apoi dovada la dosar.
Bună ziua!
Variantele sunt următoarele:

1) să nu achite reclamantul taxa de timbru, context în care cererea se va anula ca netimbrată;
2) să nu se prezinte, ipoteză în care se va respinge ca nesusținută;
3) să formuleze o cerere de renunțare, formulați și dvs un înscris prin care învederați că sunteți de acord cu renunțarea;
4) divorțați la notar și depuneți dovada la dosar;
5) încheiați o tranzacție pe care instanța o va consfinți printr-o hotărâre de expedient.

Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul Silvia Silvia Silvia Silvia Daca sau demarat procedurile de divort si am ajuns in instanta. Si pe urma ne inpacam ce trebuie sa fac in momentul de fata. Multumesc (vezi toată discuția)
Anulare proces divort popiTM popiTM In urma cu 1-2 saptamani am initiat impreuna cu sotia un divort amiabil -- am depus dosarul cu cererile de divort la judecatorie si ni s-a inmanat o foaie cu ... (vezi toată discuția)
Este posibil asa ceva- actiuni respinse, sunt divortat sau nu ? dodorel62 dodorel62 Am o problema deosebita la care doresc sa primesc un raspuns concret - In data de 10.05.2011 am chemat in judecata de divort in calitate de reclamant pe ... (vezi toată discuția)