avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este posibil asa ceva- actiuni respinse, sunt divortat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este posibil asa ceva- actiuni respinse, sunt divortat sau nu ?

Am o problema deosebita la care doresc sa primesc un raspuns concret
- In data de 10.05.2011 am chemat in judecata de divort in calitate de reclamant pe fosta sotie iar in data de 12.05.2011si fosta sotie ma actionat in judecata tot pentru divort. La prima infatisare ne-am prezentat amandoi si eu am cerut un termen la care sa ma pot prezenta intrucat urma sa plec din tara, termen care nu sa respectat si la data de 20.06.2011 instanta a conexat cele doua dosare intr-un singur dosar in urma unei cereri reconventionale facuta de fosta sotie.
Datorita faptului ca fosta sotie a refuzat sa timbreze aceasta cerere reconventionala,instanta in baza dispozitiilor art20alin3 dinL 146/1997,admite exeptia netimbrarii si dispune anularea acestei cereri ca netimbrata.
Faptul ca eu nu am putut sa ma prezint la proces,instanta hotaraste sa respinga actiunea mea ca nesustinuta,iar prin urmare instanta admite actiunea paratei si anuleaza cererea reconventionala ca netimbrata si respinge actiunea formulata de mine.
Si acum va scriu ce decide instanta:
Admite actiunea formulata de parata ,respinge actiunea formulata de mine si anuleaza ca netimbrata cererea reconventionala formulata de fosta sotie si desface casatoria dintre mine si fosta sotie.
Hotararea a ramas definitiva si irevocabila ,iar dupa obtinerea acestei hotarari eu m-am recasatorit atat la primarie cat si religios in data de 12.11.2011.
Acum aratand aceasta hotarare la niste prieteni acestia mi-au zis ca eu nu sunt divortat si cum de am putut sa ma recasatoresc cu acte in regula si ca incalc legea si ca sunt bigam si pot avea probleme cu legea.
Intrebarile mele sunt :
1. Daca eu am cerut sa fiu divortat,fosta sotie a cerut si ea sa fie divortata,mie i-mi anuleaza cererea ca nefiind timbrata,fostei sotii ii anuleaza cerertea reconventionala ca ne fiind timbrata,atunci daca ne-a anulat cererile de divort atunci cum a fost posibil ca instanta de judecata sa hotarasca desfacerea casatoriei si sa ma puna sa platesc cheltuieli de judecata?
2. In cazul in care se constata ca eu inca nu sunt divortat fiindca sa comis un abuz din partea judecatoarei si m-am casatorit legal cu actuala sotie ce pot face ca sa intru in legalitate?
3.Daca se constata ca sa facut un abuz din partea judecatoarei aceasta poate fi trimesa in judecata de catre mine si ce se intampla acum cu casatoria mea?
4.In acest caz unde pot sa ma adresez si ce sanse am sa nu mi sen anuleze actuala casatorie?
Acest text este comform cu hotararea judecatoreasca ce mi-a fost emisa si a ramas definitiva si irevocabila
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 19:18, 8 Martie 2012
Da, hotararea este legala, in procesele de divort prezenta reclamantului este obligatorie, chiar daca are avocat, altfel se respinge actiunea ca nesustinuta, se admite actiunea si va permite sa fiti reprezentat de avocat in cazul in care locuiti in strainatate. Dvs. nu v-ati angajat avocat si nici nu ati mers la proces, astfel ca instanta a procedat corect.
Referitor la a doua casatorie, va recomand cat mai urgent sa consultati un avocat pentru ca bigamia este infractiune.
Buna seara
spuneati ceva de conexare ,deci este corect ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare cerere divort in instanta de catre reclamant candrescu candrescu Buna ziua! Sotul a depus cerere de divort in instanta impotriva mea dar intre timp s-a razgandit si vrea sa stie daca poate anula respectiva cerere si sa faca ... (vezi toată discuția)
Partaj netimbrat lipsa_id lipsa_id Unchiul meu a fost chemat in instanta de fosta nevasta...pentru impartirea casei in care au locuit...desi la divort ....a plecat....fara a avea vreo pretentie ... (vezi toată discuția)
Sotii se impaca in ultim moment!!!! corinuta corinuta Ce se intampla si ce se poate face atunci cand sotii se impaca si nu mai vor sa divorteze in momentul in care actiunea de divort este in pronuntare! Ce sanse ... (vezi toată discuția)