avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociație de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociație de proprietari

Bună ziua! V-aș fi recunoscător dacă m-ați putea ajuta cu rezolvarea unei probleme destul de grave zic eu. Administratorul blocului are dreptul legal doar în baza unei semnaturi(sau obligatoriu trebuie și procura notariala) de a vota sau a lua hotărâri în cadrul unei adunări administrative generale ÎN LOCUL CELOR CARE NU PARTICIPA? Va mulțumesc anticipat pentru răspuns și pentru ajutor! Cu stimă, Lupescu Cornel!
Cel mai recent răspuns: B382LLM , utilizator 12:30, 30 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
cf. legii nr. 196/2018 raspunsul este nu.
administratotul nu poate reprezenta niciun proprietar.

Art. 48
(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociației de proprietari sunt prezenți personal sau prin reprezentanți care au o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează.
Art. 49
d) proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
e) un membru al asociației de proprietari poate reprezenta cel mult un membru absent, dacă prezintă împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează. O copie a împuternicirii se atașează procesului-verbal al ședinței;
f) președintele, membrii comitetului executiv, administratorul, cenzorul/comisia de cenzori sau alt membru al familiilor acestora nu pot primi mandat pentru a reprezenta un alt proprietar în cadrul adunării generale;
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita concreta de raspundere
Membrii proprietari pot fi reprezentati in cadrul adunarii generale prin delegatie incheiata in favoarea unui membru de familie sau a altui membru proprietar
Administratorul de imobil conform disp L nr 196/2018 nu detine calitatea sa reprezinte membrii proprietari in cadrul adunarii generale a membrilor proprietari din asociatia de proprietari
Mulțumesc! La următoarea adunare în care va mai proceda asa îl voi acționa în judecata!!As mai avea o rugăminte la dumneavoastră și va rog mult sa ma ajutați! Mi se refuza plata întreținerii la asociație pe motiv ca administratorul (casierul) nu primește și monezi. Pur și simplu nu îmi încasează pentru ca o parte din bani este în monezi. Este legal? Și dacă nu, ce pot sa fac? Am fost la politie am făcut reclamatie/plângere penala pentru abuz în serviciu a fost chemat la secție a promis ca ii primește și degeaba tot nu vrea. Polițistul a declarat ca nu poate sa îl oblige. Eu ce fac ca nu știu cui sa ma adresez... Va rog frumos dacă exista vreun cod, vreo lege, spuneti-mi sa ii pun în fata! Îl acționez in instanta? Luni de zile cât durează procesul rămân restant la întreținere... Sa zic ca îl acționez in instanta, am vreo minima șansă ca instanta sa nu îl poată obliga sa primească banii? El ma trimite la banca sa ii depun în cont dar eu nu vreau pentru ca el tocmai pentru asta îmi trece ca plata o cota parte din salariul lui tocmai ca să îmi încaseze banii, printre altele. Va mulțumesc anticipat pentru ajutor și pentru răspuns. Cu stima!

Geanina DRIAN a scris:

Buna ziua!
cf. legii nr. 196/2018 raspunsul este nu.
administratotul nu poate reprezenta niciun proprietar.

Art. 48
(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociației de proprietari sunt prezenți personal sau prin reprezentanți care au o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează.
Art. 49
d) proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
e) un membru al asociației de proprietari poate reprezenta cel mult un membru absent, dacă prezintă împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează. O copie a împuternicirii se atașează procesului-verbal al ședinței;
f) președintele, membrii comitetului executiv, administratorul, cenzorul/comisia de cenzori sau alt membru al familiilor acestora nu pot primi mandat pentru a reprezenta un alt proprietar în cadrul adunării generale;

Mulțumesc mult! Dacă mai procedează asa îl voi acționa în judecata! Stimă!

ynocentta a scris:

Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita concreta de raspundere
Membrii proprietari pot fi reprezentati in cadrul adunarii generale prin delegatie incheiata in favoarea unui membru de familie sau a altui membru proprietar
Administratorul de imobil conform disp L nr 196/2018 nu detine calitatea sa reprezinte membrii proprietari in cadrul adunarii generale a membrilor proprietari din asociatia de proprietari

Repet,nu va hazardati sa actionati in instanta administratorul de imobil,deoarece daca judecatorul stapaneste dispozitiile care guverneaza infiintarea ,organizarea si functionarea a sociatiilor de proprietari va dispune hotarare defavorabila dv
Nu va hazardati sa nu achitati cotele lunare de intretinere
Incercati sa solutionati problema cu decenta intelegere si intelepciune nu actionati cu "oftica "pentru ca situatia va genera

Alte discuții în legătură

Abuz dezvoltator in asociatia de proprietari fiordul fiordul Dezvoltatorul care detine un numar majoritar de voturi in asociatia de proprietari, a decis in cadrul adunarii generale sa voteze marirea preturilor de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari - bloc nou jojoblg jojoblg Buna ziua! Ne-am mutat de curand intr-un bloc nou. Recent s-a pus discutia infiintarii asociatiei de proprietari. Dezvoltatorul a \"contactat\" o firma externa ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul deține majoritatea pentru că nu sunt vândute toate apartamentele, și a impus conducerea asociației de proprietari la ședința de constituire. e legal ce se întâmplă? Testuser1 Testuser1 Buna ziua, Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou. Blocul are 89 apartamente si 74 spatii de parcare. Pentru ca nu sunt vandute toate, dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)