Mulțumesc! La următoarea adunare în care va mai proceda asa îl voi acționa în judecata!!As mai avea o rugăminte la dumneavoastră și va rog mult sa ma ajutați! Mi se refuza plata întreținerii la asociație pe motiv ca administratorul (casierul) nu primește și monezi. Pur și simplu nu îmi încasează pentru ca o parte din bani este în monezi. Este legal? Și dacă nu, ce pot sa fac? Am fost la politie am făcut reclamatie/plângere penala pentru abuz în serviciu a fost chemat la secție a promis ca ii primește și degeaba tot nu vrea. Polițistul a declarat ca nu poate sa îl oblige. Eu ce fac ca nu știu cui sa ma adresez... Va rog frumos dacă exista vreun cod, vreo lege, spuneti-mi sa ii pun în fata! Îl acționez in instanta? Luni de zile cât durează procesul rămân restant la întreținere... Sa zic ca îl acționez in instanta, am vreo minima șansă ca instanta sa nu îl poată obliga sa primească banii? El ma trimite la banca sa ii depun în cont dar eu nu vreau pentru ca el tocmai pentru asta îmi trece ca plata o cota parte din salariul lui tocmai ca să îmi încaseze banii, printre altele. Va mulțumesc anticipat pentru ajutor și pentru răspuns. Cu stima!
Geanina DRIAN a scris:
Buna ziua!
cf. legii nr. 196/2018 raspunsul este nu.
administratotul nu poate reprezenta niciun proprietar.
Art. 48
(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociației de proprietari sunt prezenți personal sau prin reprezentanți care au o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează.
Art. 49
d) proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
e) un membru al asociației de proprietari poate reprezenta cel mult un membru absent, dacă prezintă împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează. O copie a împuternicirii se atașează procesului-verbal al ședinței;
f) președintele, membrii comitetului executiv, administratorul, cenzorul/comisia de cenzori sau alt membru al familiilor acestora nu pot primi mandat pentru a reprezenta un alt proprietar în cadrul adunării generale;