avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociație de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociație de proprietari

Bună ziua! V-aș fi recunoscător dacă m-ați putea ajuta cu rezolvarea unei probleme destul de grave zic eu. Administratorul blocului are dreptul legal doar în baza unei semnaturi(sau obligatoriu trebuie și procura notariala) de a vota sau a lua hotărâri în cadrul unei adunări administrative generale ÎN LOCUL CELOR CARE NU PARTICIPA? Va mulțumesc anticipat pentru răspuns și pentru ajutor! Cu stimă, Lupescu Cornel!
Cel mai recent răspuns: B382LLM , utilizator 12:30, 30 Mai 2019
Mulțumesc mult pentru sfaturi.... Si as crede ca aveți perfecta dreptate.... Dacă nu ar fi o nedreptate și un abuz în serviciu al administratorului..... Nu are nicio legătură cu "oftica" și credeți-mă ca de trei luni ma chinuiesc sa plătesc și nu reușesc rămânând restant la întreținere..... Chiar nu vi se pare un abuz și o nedreptate din partea administratorului? Despre ce vorbim? De ce sa tina cont instanta? Nu e de bun simt sa încasezi în orice moneda de circulație pe teritoriul României? Plus ca instanta nu ca judeca după legea asociațiilor de proprietari, asta e clar ci după faptul ca este un angajat care trebuie sa încaseze..... O zi faină! Stimă!

ynocentta a scris:

Repet,nu va hazardati sa actionati in instanta administratorul de imobil,deoarece daca judecatorul stapaneste dispozitiile care guverneaza infiintarea ,organizarea si functionarea a sociatiilor de proprietari va dispune hotarare defavorabila dv
Nu va hazardati sa nu achitati cotele lunare de intretinere
Incercati sa solutionati problema cu decenta intelegere si intelepciune nu actionati cu "oftica "pentru ca situatia va genera

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
B382LLM a scris:
de trei luni ma chinuiesc sa plătesc și nu reușesc rămânând restant la întreținere

Despre ce sumă e vorba?
Nu înțeleg de ce nu ați mers să le schimbați în diverse locuri (supermarket, bancă, magazine etc.) când v-ați lămurit că nu o scoateți la capăt cu el. Sigur că nu e în regulă ce face, dar până vă găsiți dreptatea se adună restanțe și, probabil, penalități.

PS: Apăsați, vă rog, pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou răspuns. Încărcați topicul și devine greu de citit.
Mulțumim.
Scuze pentru apăsarea butonului greșit! Mulțumesc frumos pentru sfaturi.... Cred ca are prea puțin importanta suma... Ca e 10 lei sa 1500 in monezi discuția pe forum a plecat de la ideea dacă este cineva în măsura sa îmi spună un cod de lege, un articol, etc prin care sa reiasă obligația sau nu a unui agent comercial(ca pana la urma asta cred ca este administratorul /casierul unei asociații de proprietari) iar din răspunsurile primite toți mi-au spus despre legea 196/2018(legea asociațiilor de proprietari).. Ceea ce se îndepărtează de ideea întrebării mele, cred. Deci are sau nu temei legal sa îmi refuze plata în monezi? Și dacă da în baza cărei legi iar dacă nu de-asemenea în baza cărei legi.... Aveți dreptate vis a vis de pierderea de timp însă îmi face impresia ca toți șarlatani de genul acesta tocmai pe asta se bazează ca romanul este descurajat de birocrație și ca nu face demersurile legale pentru a-și găsi dreptatea în justiție..... Din păcate pentru ei mai suntem și câțiva care nu ne dam înapoi de la nimic pentru a pune în aplicare legea și a se face dreptate... Cat despre schimbatul monezilor la supermarket.... De ce as face-o???? Doar ca să ii dau lui satisfacția încă unui locatar păcălit??? Nu, dacă va fi sa aibă vreo satisfacție o va avea în urma unei hotărâri judecătorești..... Insa eu îmi pun speranța în justiția din România ca este echidistanta și aplica legea corect. Va mulțumesc încă odată. Cu stimă! O zi faină să aveți!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz dezvoltator in asociatia de proprietari fiordul fiordul Dezvoltatorul care detine un numar majoritar de voturi in asociatia de proprietari, a decis in cadrul adunarii generale sa voteze marirea preturilor de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari - bloc nou jojoblg jojoblg Buna ziua! Ne-am mutat de curand intr-un bloc nou. Recent s-a pus discutia infiintarii asociatiei de proprietari. Dezvoltatorul a \"contactat\" o firma externa ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul deține majoritatea pentru că nu sunt vândute toate apartamentele, și a impus conducerea asociației de proprietari la ședința de constituire. e legal ce se întâmplă? Testuser1 Testuser1 Buna ziua, Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou. Blocul are 89 apartamente si 74 spatii de parcare. Pentru ca nu sunt vandute toate, dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)