avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract

Am făcut un antecontract de vânzare cumpărare la fata unui avocat,după ce proprietarul a murit.Mostenitorii refuza sa semnează contractul finalizator.
Ce trebuie sa fac acum?
Daca merg la instanța acolo se dă un verdict care sa tina loc contractul vânzare-cumpărare.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:54, 28 Mai 2019
Buna ziua,
In situatia in care promitentul vanzator decedat are mostenitori care au acceptat succesiunea, va puteti indrepta impotriva mostenitorilor in termenul special de prescripţie de 6 luni, care curge de la data fixată de părţi pentru încheierea de bunăvoie a contractului proiectat prin promisiune. In situatia in care mostenitorii nu dezbat succesiunea, va trebui sa va indreptati impotriva acestora pentru dezbaterea succesiunii anterior actiunii privind transferul dreptului de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare al carui promitent-vanzator a decedat?! halumislili halumislili Am cumparat un teren cota-indiviza dintr-o proprietate pe baza unui antecontract de vanzare-cumparare. Am platit pretul total al terenului intrand astfel in ... (vezi toată discuția)
Plată avans casă cu chitanță de mână și cu martori: se poate răzgândi moștenitorul după ce dezbate succesiunea? GAB2 GAB2 Buna dimineața,anul acesta am cumpărat o casa de la un moștenitor,insa pentru ca nu există succesiune in urma defunctului am fost nevoiți sa ii dam o ... (vezi toată discuția)
Prescriptie promisiune vanzare-cumparare marius675 marius675 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca o promisiune de vanzare din 2008, care nu e facuta la notariat si in care nu este trecuta o data pentru legalizare la ... (vezi toată discuția)