avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Somație de plată copyright imagine de la un avocat ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Somație de plată copyright imagine de la un avocat din Hamburg. Site-ul a fost făcut de o firmă din România, cum ar trebui să procedez în continuare?

Buna ziua,
Acum cateva zile am primit un email de la un avocat din Hamburg cum ca, am folosit o imagine pe site-ul companiei mele timp de 8 luni de zile si ca ei cer daune de 6000€ + taxe de judecata. Dar imi fac o oferta si daca platesc in decurs de 14 zile pot plati 10% din acea valoare (adica undeva la 650€ intr-un cont al clientului).

Poza a fost luata in momentul in care am decis sa lansam site-ul. Nu a fost modificata (nu avea logo-ul fotografului sau altceva text pe ea).

Cum ar trebui sa procedez in continuare? Site-ul a fost facut de o alta firma din Romania insa a fost in sistem barter si nu avem contract / acte doveditoare ca ei au facut site-ul ci doar un link la ei in portofoliu.

Multumesc.

Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Stergeti poza.
Am sters-o de la primul email.
Dar mai departe cum sa procedez? Sa-i contactez... (daca da, ce le pot spune)?

Multumesc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic ca-i tzeapa. Gen nigerian scam combinat cu bad cop.
Adica vezi ca eu mi te consider dator cu 100.000, da' adca imi dai 1000 acuma repede-repede, te iert
Domnii respectivi v-au trimis impreuna cu somatia si dovezi care sa le sustina acuzatia?
Da, printscreen din site-ul meu unde aparea respectiva poza.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un simplu print screen nu este o proba juridica ci o copie nelegala a unei pagini apartinand site-ului dvs.
Deci, cel care va acuza face acelas lucru, copiaza fara drept.
Pt ca print screen-ul trimis sa poata deveni proba juridica cel care va acuza de plagiat, incalcare de drept de autor ar fi trebuit sa trimita cu printscreen-ul si o copie a imaginii initiale datata si legal inregistrata sau afisata public.
Sunt de accord cu @pop_m, este vorba de o teapa de tip african.
Nu platiti nimic, nu contactati nici un avocat german din proprie initiativa.
Trebuie sa stiti ca justita germana v-ar fi sesizat pe dvs in persoana sau societatea dvs in cazul in care cineva ar fi deschis o actiune impotriva dvs/societatii.
Deci istoria cu suma X+ taxe de judecata (taxe de judecata estimate cum si de cine?!?) contra unui rabat comercial pt ca i-au placut ochii site-ului firmei nu este credibila.

Alte discuții în legătură

Incalcare drepturi autor pe suport online Daniel1990 Daniel1990 Buna ziua. Ieri am primit o notificare de folosire pe un site detinut de mine a unei imagini care este protejata de drepturi de autor. (asa am aflat de la ... (vezi toată discuția)
Fotografie furata si folosita pe un site web alithenake alithenake Buna ziua, Recent am fost informat pe un forum dedicat de fotografie, ca una dintre fotografiile mele a aparut pe un site. Locul de unde a fost luata, ... (vezi toată discuția)
Poze luate de pe alte site-uri alx_g alx_g Buna ziua, Sunt ineresat sa stiu daca pot copia/folosi imaginile unor produse luate de pe site-ul producatorului si sa le pun nemodificate pe site-ul meu ... (vezi toată discuția)