Buna ziua,
Acum cateva zile am primit un email de la un avocat din Hamburg cum ca, am folosit o imagine pe site-ul companiei mele timp de 8 luni de zile si ca ei cer daune de 6000€ + taxe de judecata. Dar imi fac o oferta si daca platesc in decurs de 14 zile pot plati 10% din acea valoare (adica undeva la 650€ intr-un cont al clientului).
Poza a fost luata in momentul in care am decis sa lansam site-ul. Nu a fost modificata (nu avea logo-ul fotografului sau altceva text pe ea).
Cum ar trebui sa procedez in continuare? Site-ul a fost facut de o alta firma din Romania insa a fost in sistem barter si nu avem contract / acte doveditoare ca ei au facut site-ul ci doar un link la ei in portofoliu.
pop_m
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu zic ca-i tzeapa. Gen nigerian scam combinat cu bad cop.
Adica vezi ca eu mi te consider dator cu 100.000, da' adca imi dai 1000 acuma repede-repede, te iert
Domnii respectivi v-au trimis impreuna cu somatia si dovezi care sa le sustina acuzatia?
Demos
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Un simplu print screen nu este o proba juridica ci o copie nelegala a unei pagini apartinand site-ului dvs.
Deci, cel care va acuza face acelas lucru, copiaza fara drept.
Pt ca print screen-ul trimis sa poata deveni proba juridica cel care va acuza de plagiat, incalcare de drept de autor ar fi trebuit sa trimita cu printscreen-ul si o copie a imaginii initiale datata si legal inregistrata sau afisata public.
Sunt de accord cu @pop_m, este vorba de o teapa de tip african.
Nu platiti nimic, nu contactati nici un avocat german din proprie initiativa.
Trebuie sa stiti ca justita germana v-ar fi sesizat pe dvs in persoana sau societatea dvs in cazul in care cineva ar fi deschis o actiune impotriva dvs/societatii.
Deci istoria cu suma X+ taxe de judecata (taxe de judecata estimate cum si de cine?!?) contra unui rabat comercial pt ca i-au placut ochii site-ului firmei nu este credibila.