Puteți sa Ma ajutați in următoarea situație : la firma unde lucrez la 01.01.2019 mi sa modificat salariul datorită ordonanței la 2350 lei, in Aprilie au avut loc negocierile cu sindicatul iar acesta a obținut o creștere salarială de 180 lei pentru toți angajați care in ultimile 4 luni nu au beneficiat de creștere salarială individuală. Întrebarea mea este: eu trebuie sa beneficiez de acești bani obținuți de sindicat? ( firma a considerat ca nu).astept răspunsul dumneavoastră
Nu inteleg ... sindicatul a obținut o creștere salarială de 180 lei pentru toți angajați care in ultimile 4 luni nu au beneficiat de creștere salarială individuală.
Au avut loc si negocieri individuale sau majorarea s-a operat in virtutea legii ?
Cred ca nu m-am exprimat cum trebuie: in CCM scrie in felul urmator:''Conform negocierii CCM pentru anul 2019, incepand cu luna aprilie 2019, se aplica o majorare la salariu tarifar de 180 lei angajatilor cu o vechime de cel putin 4 luni in cadrul companiei si care nu au beneficiat de majorare salariala individuala in ultimele 4 luni''. eu consider ca marirea de am avut-o eu parte in luna ianuarie nu poate fi considerata majorare salariala individuala. D-voastra ce parere aveti?
Mulțumesc din suflet pt răspuns , eu am spus punctul meu de vedere și conduceri dar fără rezultat, in acest caz unde pot sa Ma adresez pentru a-mi apăra drepturile?sau cu ce argumente din lege pot sa Ma duc sa discut din nou cu conducerea firmei?