avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare salariu

Puteți sa Ma ajutați in următoarea situație : la firma unde lucrez la 01.01.2019 mi sa modificat salariul datorită ordonanței la 2350 lei, in Aprilie au avut loc negocierile cu sindicatul iar acesta a obținut o creștere salarială de 180 lei pentru toți angajați care in ultimile 4 luni nu au beneficiat de creștere salarială individuală. Întrebarea mea este: eu trebuie sa beneficiez de acești bani obținuți de sindicat? ( firma a considerat ca nu).astept răspunsul dumneavoastră
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 28 Mai 2019
Nu inteleg ... sindicatul a obținut o creștere salarială de 180 lei pentru toți angajați care in ultimile 4 luni nu au beneficiat de creștere salarială individuală.

Au avut loc si negocieri individuale sau majorarea s-a operat in virtutea legii ?
Cred ca nu m-am exprimat cum trebuie: in CCM scrie in felul urmator:''Conform negocierii CCM pentru anul 2019, incepand cu luna aprilie 2019, se aplica o majorare la salariu tarifar de 180 lei angajatilor cu o vechime de cel putin 4 luni in cadrul companiei si care nu au beneficiat de majorare salariala individuala in ultimele 4 luni''. eu consider ca marirea de am avut-o eu parte in luna ianuarie nu poate fi considerata majorare salariala individuala. D-voastra ce parere aveti?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este corecta interpretarea dvs., intrucat majorarea efectuata a fost in baza legii si nu a unei negocieri.
Mulțumesc din suflet pt răspuns , eu am spus punctul meu de vedere și conduceri dar fără rezultat, in acest caz unde pot sa Ma adresez pentru a-mi apăra drepturile?sau cu ce argumente din lege pot sa Ma duc sa discut din nou cu conducerea firmei?
Va puteti adresa ITM-ului si/sau promova o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare salariala prin contractul colectiv de munca eugen bellei eugen bellei am mai intrebat,dar nu am primit(sau nu stiu sa caut)raspuns.In urma negocierilor colective in care a participat patronatul si sindicatul-desi nu sunt membru ... (vezi toată discuția)
Reducere salarii , legal??? Monica H. Monica H. o societate privata, poate dispune reducerea salariilor mai mari de 1500 lei cu 5-10%???? in ce baza? este legal?? atat timp cat la nivel de societate exista ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca Vladimir03 Vladimir03 Am o intrebare legat de urmatoarea speta: Sindicatul si Administratia negociaza noul CCM+cresteri salariale. La nivel de cresteri salariale se convine: - ... (vezi toată discuția)