avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... discriminare salariala prin contractul colectiv de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

discriminare salariala prin contractul colectiv de munca

am mai intrebat,dar nu am primit(sau nu stiu sa caut)raspuns.In urma negocierilor colective in care a participat patronatul si sindicatul-desi nu sunt membru de sindicat, s-a stabilit crestere salariala doar pentru angajatii cu salar sub 2000 lei.Eu fiind peste,nu voi primi nimci-o crestere salariala.Negocieri individuale nu vor avea loc-conform legii.Ce pot face in aceste conditii?cu stima , bellei
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:36, 23 Martie 2010
daca aveti suficiente date ca au fost nereguli la negocierea CCM puteti sesiza ITM-ul.
Pai nu prea aveti ce face.
Acestea au fost negocierile, asa s-a cazut de acord.
Probabil ca sindicatul a urmarit sa creasca veniturile celor cu salarii mici sau numai cu aceasta crwestere a fost de acord patronatul
Indiferent de varianta, rezultatul negocierii este acesta. Nu prea aveti ce sa faceti.
Daca societatea are peste 21 de angajati negocierea colectiva este obligatorie pentru toate categoriile de angajati, discutati cu liderul de sindicat cum va reprezentat interesul in negocierea cu angajatorul,apoi puteti face o adresa ITM pentru verificari,daca s-au respectat negocierile in conditiile legii.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane
Fiind vorba de negocieri colective se poate interpreta ca a fost stabilita o noua grila de salarizare din care nu toti salariatii au avut de castigat dar nici nu au pierdut dreptul castigat anterior. Nu este lege care sa prevada ca in urma negocierilor colective se fac si negocieri individuale. Negocierea individuala a avut loc la incheierea CIM. Pe parcursul executarii CIM pot aparea modificari salariale fie impuse de negocierile colective fie datorate rezultatelor individuale, in ultimul caz fiind incheiat cu acordul salariatului un act aditional la CIM .
CCM se aplica tuturor salariatilor din unitate indiferent ca sunt sau nu membrii de sindicat.
Puteti vorbi de descriminare numai in situatia in care un salariat incadrat ca si dv., membru de sindicat, ar fi beneficiat de marire de salariu in urma negocierilor care au avut loc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara! in urma negocierilor (ccm) se obtine o anumita crestere salariala in procent egal pt toate categoriile de salariati......patronatul incheie ... (vezi toată discuția)
Ccm eujad eujad societatea a avut CCM pe anii 2006 - 2007. Este tarziu sa fac acum? (vezi toată discuția)
Modificare salariu Lungoci Anca Lungoci Anca Puteți sa Ma ajutați in următoarea situație : la firma unde lucrez la 01.01.2019 mi sa modificat salariul datorită ordonanței la 2350 lei, in Aprilie au ... (vezi toată discuția)