am mai intrebat,dar nu am primit(sau nu stiu sa caut)raspuns.In urma negocierilor colective in care a participat patronatul si sindicatul-desi nu sunt membru de sindicat, s-a stabilit crestere salariala doar pentru angajatii cu salar sub 2000 lei.Eu fiind peste,nu voi primi nimci-o crestere salariala.Negocieri individuale nu vor avea loc-conform legii.Ce pot face in aceste conditii?cu stima , bellei
Pai nu prea aveti ce face.
Acestea au fost negocierile, asa s-a cazut de acord.
Probabil ca sindicatul a urmarit sa creasca veniturile celor cu salarii mici sau numai cu aceasta crwestere a fost de acord patronatul
Indiferent de varianta, rezultatul negocierii este acesta. Nu prea aveti ce sa faceti.
Daca societatea are peste 21 de angajati negocierea colectiva este obligatorie pentru toate categoriile de angajati, discutati cu liderul de sindicat cum va reprezentat interesul in negocierea cu angajatorul,apoi puteti face o adresa ITM pentru verificari,daca s-au respectat negocierile in conditiile legii.
Fiind vorba de negocieri colective se poate interpreta ca a fost stabilita o noua grila de salarizare din care nu toti salariatii au avut de castigat dar nici nu au pierdut dreptul castigat anterior. Nu este lege care sa prevada ca in urma negocierilor colective se fac si negocieri individuale. Negocierea individuala a avut loc la incheierea CIM. Pe parcursul executarii CIM pot aparea modificari salariale fie impuse de negocierile colective fie datorate rezultatelor individuale, in ultimul caz fiind incheiat cu acordul salariatului un act aditional la CIM .
CCM se aplica tuturor salariatilor din unitate indiferent ca sunt sau nu membrii de sindicat.
Puteti vorbi de descriminare numai in situatia in care un salariat incadrat ca si dv., membru de sindicat, ar fi beneficiat de marire de salariu in urma negocierilor care au avut loc.