avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare

buna seara! in urma negocierilor (ccm) se obtine o anumita crestere salariala in procent egal pt toate categoriile de salariati......patronatul incheie contracte individuale (cim) cu membrii nesindicalisti mult mai avantajoase pt acestia !!! intrebare: cum poate sa se opuna sindicatul acestei masuri vadit discriminatorii? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 10 Februarie 2014
Potrivit principiului libertaitii de vointa, angajatorul si salariatul pot negocia individual clauzele c.i.m.

Drepturile şi obligaţiile privind relaţiile de muncă dintre angajator şi salariat se stabilesc potrivit legii, prin negociere, în cadrul contractelor colective de muncă şi al contractelor individuale de muncă.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in sindicat - abuziva bcfbmv bcfbmv Buna Ziua, Eu nu sunt in sindicatul societatii de 4 ani (m-am retras voit). La fel ca mine mai sunt inca vreo 30 persoane. Azi am primit fluturasul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna suplimentar - cu acordul partilor larisalaly larisalaly Buna ziua, Pentru a ramane in cadrul societatii, un angajat a cerut marire salariala si 9 zile de CO in plus/an. Fiind o modificare de comun acord presupun ... (vezi toată discuția)
Aplicarea unui contract colectiv de munca dorianhodisan dorianhodisan La nivel de unitate s-a incheiat un contract colectiv de munca la care sunt parti: unitatea angajatoare, sindicatul SANITAS si - conform contractului ... (vezi toată discuția)