Pentru a ramane in cadrul societatii, un angajat a cerut marire salariala si 9 zile de CO in plus/an. Fiind o modificare de comun acord presupun ca nu este nicio problema daca fac act aditional si pe langa salariu pun si zilele de CO in plus (neavand un motiv real -de sanatate, conditii grele de munca etc.- este pur si simplu un bonus obtinut in urma renegocierii).
Exista o alta modalitate de a evidentia cele 9 zile?!? Este corect daca fac acest act aditional?
Nu cred ca este corect sa negociati cresterea nr de zile de co doar pt un singur salariat !
Ar trebui sa stabiliti prin regulamentul intern ca veti acorda tuturor salariatilor mai multe zile de concediu de odihna, in functie de un anumit criteriu,de exemplu, in functie de vechimea in munca,nu in mod arbitrar,pt ca spuneti ca nu se justifica conditiile de munca pt acordare de co suplimentar,asa cum precizeaza reglementarile in vigoare.
In aceste conditii veti intocmi acte aditionale de modificare a contractelor de munca angajatilor,pt ca se modifica o clauza contractuala ,cea referitoare la durata co. Este doar opinia mea personala!Pt modificarea salariului in conditiile expuse,nu este nicio problema pt intocmirea de act aditional
1. Partile sunt libere, in baza principiului libertatii de vointa contractuala, sa stabileasca prin negociere continutul contractului, sa modifice ori sa stinga obligatii stabilite prin acesta.
2. Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
Nu scrie nicaieri in Codul Muncii obligativitatea acordarii duratei minime a CO , sens, in care, partile pot negocia o durata mai mare aCO.
3. Art.17 C.mun.
.....
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
....
i) durata concediului de odihna la care salariatul are dreptul;
...
k) salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul;
....
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
.....
Prin urmare, puteti incheia un act aditional prin care sa se modifice durata CO.
Sunt de acord cu libertatea contractuala,atata timp cat este respecta legalitatea. In acest caz, principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii nu functioneaza ? Mi se pare ca este o discriminare in raport cu ceilalti angajati atata timp cat acele zile suplimentare s-au acordat doar unui salariat in urma unei negocieri individuale!
Contract de munca
mirage08
Buna ziua,
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu parerea Dumneavoastra despre urmatoarea situatie care este foarte urgenta deoarece este vorba despre un ... (vezi toată discuția)