avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua,

Va rog foarte mult sa ma ajutati cu parerea Dumneavoastra despre urmatoarea situatie care este foarte urgenta deoarece este vorba despre un contract de munca care v-a trebui s-o semnez...sau Nu !

Intrebarea mea este;intr-un contract de munca formulat de catre patron pot sa apara parti completate doar cu puncte puncte (....)(ex. : "scimbarea locului de munca ...../scimbarea felului muncii..../modificarea conditiilor de munca astfel..../modificarea timpului de munca la....ore pe zi/respectiv zile pe saptamina...") iar in privinta concediului de odihna care pina in prezent a fost de 33 de zile incluzind vechime si sporul de toxicitate prin formularea in care apare("durata conced. de odihna anual este de 21corectat la Conform CCM zile lucratoare.De asemenea salariatul beneficiaza de un concediu suplimentar de ... )" (si care este nr. de zile Co. legal) poate fi diminuata ?

Va multumesc anticipat (as trimite si contractul ca atare dar cum ?)
Cel mai recent răspuns: mirage08 , utilizator 12:13, 20 Mai 2014
Saptiile din c.i.m. care nu sunt completate pot fi barate.

Durata minima a CO este de 20 de zile lucratoare.
Multumesc !

Consider ca ar fi firesc ca intr-un contract individual ar trebui precizat la nr. zilelor de concediu: cele minime 20 la care se adauga un nr. de zile in functie de vechime,toxicitate,etc .Insa avind in vedere faptul ca s-a ajuns la nr. maxim de zile ar fi fost simplu a scrie 33 de zile,altfel se lasa dubioasa treaba.

Bararea se face la ambele exemplare ale c.i.m. insa daca seful de sectie nu permite acest lucru ar fi logic sa nu semnez !?
Ce se poate intimpla daca nu semnez sau o semnez barat ?

V-as multumi inca o data pentru un raspuns !
Va referiti la CIM sau la act adit de modif a CIM?
Daca nu semnati un CIM, atunci nu veti fi angajat. In ambele cazuri insa, actele se negociaza......deci negociati clauzele.
@ mirage08


Bararea spatiilor libere se face pe ambele exemplare.

Daca nu semnati , c.i.m. nu are cum sa-si produca efectele si , prin urmare, dvs nu aveti calitatea de salariat.

Prestarea muncii fara incheierea unui c.i.m. constituie munca la negru , sanctionata drastic de catre ITM.
Trebuie sa fac precizarea ca este un Act aditional nr. 1 la contractul de munca inregistrat in registrul general de evidentaa salariatilor...
Este evident ca lipsa unui contract de munca presupune munca la negru dar nu este cazul.
Deci ca atare inteleg ca un act aditional daca nu poate fi negociat poate fi ignorat ? pot sa nu-l semnez ? Actul vine cu precizarea : "...de comun acord au convenit modificarea urmatoarelor elemente din contractul individual de munca... " , dar odata ce un numar de zile concediu nu urmeaza sa fie modificate de ce revine cu aceasta precizare ?? si de ce vine cu un act cu spatii necomplectate ?? Este mai mult decit dubios !
Va rog dati-mi un raspuns ca azi trebuie sa decid!...deci pot sa nu semnez ?
Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
mirage08, utilizator

Alte discuții în legătură

Care primeaza....contractul colectiv sau contractul individual de munca? mirela28miri mirela28miri Buna ziua, Am intalnit urmatoarea speta: Angajatii unei companii au in CIM stipulat 23 de zile de concediu de odihna. Dupa cativa ani, compania a ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna saftmiki saftmiki am controlat toate dosarele de personal si am observat ca sunt persoane care sunt angajate de la infiintarea firmei si au in contractul individual de munca 33 ... (vezi toată discuția)
Se face un nou contract de munca daca se trece la jumatte de norma de lucru? ka2gofree ka2gofree Pina acuma am lucrat cu norma intreaga cu contract de munca, adica 8 ore pe zi, dar seful mi-o zis ca incepind de saptamina viitoare trebuie sa trec pe ... (vezi toată discuția)