avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna

am controlat toate dosarele de personal si am observat ca sunt persoane care sunt angajate de la infiintarea firmei si au in contractul individual de munca 33 de zile de concediu.As vrea sa emit o decizie in care sa specific ca toata lumea are 21 de zile de concediu de odihna.Cum emit decizia?O inregistrez la ITM?fac un tabel cu toate persoanele pentru care este valabila modificarea?care este temeiul legal?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:50, 23 Noiembrie 2010
Modificarea CIM de care faceti vorbire se poate face prin act aditional semnat de parti . Atentie insa ca art. 140 Codul muncii se refera la durata minima CO , astfel ca nu cred ca vreunul dintre salariatii care beneficiaza de mai mult de 21 zile CO sa fie de acord cu aceasta reducere .
Trebuie emise decizii individuale , intocmite acte aditionale in acest sens (semnate de parti ) . In masura ivirii unui litigiu , firma poate fi actionata in instanta .
Durata concediului de odihna este un drept care a fost stabilit de parti la semnarea contractului de munca, de comun acord.
Prin urmare, nu poate fi modificat decat tot prin acordul partilor, adica prin act aditional la contractul de munca, act aditional care sa fie semnat de ambele parti.
O decizie unilaterala a firmei care modifica durata concediului in minus nu este legala, si va pune intr-o situatie riscanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna de 20 zile lucratoare boerica boerica Buna ziua In situatia in care un contract individual de munca are prevazut un numar de 20 de zile de CO, iar CCMUN prevede minim 21 de zile de CO/an, care ... (vezi toată discuția)
Durata legala concediu geodumi geodumi Buna ziua, Daca in Contractul Individual de Munca este prevazut un nr.de zile de concediu de odihna mai mic decat in contractul colectiv de munca, care este ... (vezi toată discuția)
concediul de odihna suplimentar aartist aartist Buna ziua, cum se calculeaza conediul de odihna suplimentar la care are dreptul un salariat. Conform CIM acesta are dreptul la 6 zile CO suplimentar anual. (vezi toată discuția)