avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz sau obligație privind întrarea într-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz sau obligație privind întrarea într-o asociație de proprietari?

Locuiesc într-o zonă rezidențială cu vile de 2 ani. Recent., un vecin a întocmit tabel de semnături ca să constituie asociație de proprietari, spunând că au semnat 50% plus unu și trebuie să semnăm și noi, care nu suntem de acord cu asociațiia. El motivează că dorește o barieră și paznic, un parculet printre alei și trebuie să plătim cu toții, dacă nu, să plecăm din cartier. Eu cred că e un abuz și nu o obligație pentru mine; nu vreau barieră și parc, am curtea mea amenajată în acest scop și protejată cu alarmă. Nu sunt singura împotriva acestor cheltuieli inutile. Cum să procedez în acesta situație?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:36, 29 Mai 2019
Pentru corecta si completa dv informare lecturati disp L nr 196/2018
Nu este obligatoriu ca la nivelul imobilelor de locuit in comun sa se infiinteze asociatie de proprietari
Legiuitorul a prevazut infiintarea asociatiei de proprietari cu scopul ca persoana juridica sa preia responsabilitatea administrarii partii comune condominiu
Nu este obligatoriu ca proprietarii sa adere la asociatia de proprietari,
Daca insa majoritatea proprietarilor doresc infiintarea de asociatie de proprietari,restul minoritatii proprietari care nu au incheiat acord de asociere vor avea aceleasi obligatii ca si membrii proprietari dar mai putine drepturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul președintelui asociației de locatari bebelush1900 bebelush1900 În cazul unei asociații de proprietari într-o zona rezidențială cu vile, locuitorii care nu fac parte din asociație, sunt obligați să contribuie la ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietarul unei case situate într-un cartier rezidențial ... bebelush1900 bebelush1900 Sunt proprietarul unei case situate într-un cartier rezidențial . În acest cartier sunt mai multe case individuale și duplexuri. Fiecare proprietar deține ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, care este modalitatea de a infiinta o asociatie de ... FeliciaD FeliciaD Buna ziua, Care este modalitatea de a infiinta o asociatie de locatari pentru o cladire cu 6 apartamente. Exista un program derulat de primarie prin care se ... (vezi toată discuția)