Medicul de familie poate să îmi elibereze o adeverință medicală din care să rezulte că sunt apt pentru a preda în învățământ dacă sunt în evidență cu epilepsie (crize polimorfe, cod diagnostic ,373)? Dacă nu, unde trebuie să mă adresez pentru a o obține?
Aptitudinea in munca se stabileste numai de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma/ scoala are incheiat contract de prestari servicii medicale, in urma unei examinari medicale efectuate in baza solicitarii scrise a angajatorului si a fisei cu riscuri profesionale emisa de angajator. Se respecta prevederile HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor,
-art. 4 (1) Supravegherea sănătăţii lucrătorilor este asigurată de către medicii specialişti de medicina muncii.
-art. 16 (1) Examenul medical la angajarea în muncă se face la solicitarea angajatorului, care va completa fişa de solicitare a examenului medical la angajare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, şi fişa de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.
-art. 17 Fişa de aptitudine care finalizează examenul medical la angajarea în muncă se completează numai de către medicul de medicina muncii, în două exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrător.
Examinarea medicala pentru cadre didactice se efectueaza conform prevederilor din
Fisa nr. 138. Personal didactic din instituţii de învăţământ
Examen medical la angajare:
- examen clinic general
- examen psihiatric - la indicaţia medicului de medicina muncii
- examen coproparazitologic - pentru personalul educativ (educatori)
Examen medical periodic:
- examen clinic general - anual
- examen psihiatric - la indicaţia medicului de medicina muncii
- examen coproparazitologic - pentru personalul educativ (educatori) - anual Contraindicaţii:
- leziuni tuberculoase pleuropulmonare evolutive
- tulburări psihice de orice natură
- balbism, disartrie
- tulburări de comportament
- boli infectocontagioase în evoluţie
- alcoolism cronic.
Medicul de familie va poate elibera o adeverinta din proprie initiativa sau la solicitarea medicului specialist de medicina muncii in care sa mentioneze afectiunile cu care sunteti inregistrata in dosarul medical aflat la cabinetul medicului de familie.
-art. 16
(6^1) Medicul de medicina muncii poate solicita medicului de familie adeverinţă/ scrisoare medicală care să ateste starea de sănătate a viitorului angajat.