Am obtinut la instanta de fond anularea unor procese verbale de amenda de la ANAF in suam de 4000 lei. Platisem totusi in termen de 48 ore suma de 1500 lei amenda, in caz ca nu castig in instanta. Acum pe fond am castigat, mai am de asteptat 2 saptamani sa vad daca ANAF-ul depune apel. In acest timp mi-a venit executare silita pentru suma pe care o aveam de achitat la finante din anul 2017, in valoare totala acum de 2350 lei. Pot cere finantelor sa ma amane pana fac cererea de rambursare a sumei platite cu titlul de amenzi (1500 lei)? Cei de la finante imi cer insistent sa platesc, . Mentionez ca nu mai am activitate din iunie 2018, firma e pe pierdere, nu am niciun salariati din 2017 si nu am posibilitatea sa platesc decat esalonat. Va multumesc.
Puteti cere insa nu o sa obtineti decat un refuz. In primul rand solutia in favoarea d-voastra nu este definitiva si desi ati putea cere executarea sentintei cu riscul ca apelul ANAF sa fie admis cele doua datorii reciproce nu se compenseaza.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.