avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pot amana la plata sumele dispuse in titlu executoriu ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pot amana la plata sumele dispuse in titlu executoriu pentru a face o compensare cu sume anulate in instanta?

Am obtinut la instanta de fond anularea unor procese verbale de amenda de la ANAF in suam de 4000 lei. Platisem totusi in termen de 48 ore suma de 1500 lei amenda, in caz ca nu castig in instanta. Acum pe fond am castigat, mai am de asteptat 2 saptamani sa vad daca ANAF-ul depune apel. In acest timp mi-a venit executare silita pentru suma pe care o aveam de achitat la finante din anul 2017, in valoare totala acum de 2350 lei. Pot cere finantelor sa ma amane pana fac cererea de rambursare a sumei platite cu titlul de amenzi (1500 lei)? Cei de la finante imi cer insistent sa platesc, . Mentionez ca nu mai am activitate din iunie 2018, firma e pe pierdere, nu am niciun salariati din 2017 si nu am posibilitatea sa platesc decat esalonat. Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2019
Lavinia Mustata, Contabil
Puteti cere insa nu o sa obtineti decat un refuz. In primul rand solutia in favoarea d-voastra nu este definitiva si desi ati putea cere executarea sentintei cu riscul ca apelul ANAF sa fie admis cele doua datorii reciproce nu se compenseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 88/2010 ginac ginac Lucrari de constructii executate si nedecontate de 2 ani ptr. o institutie de invatamant . Se pote aplica compensarea . (vezi toată discuția)
Plata amenda in baza unei hotarari judecatoresti florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, O societate a primit o amendă de 4000 lei, pe care a contestat-o în instanță. Hotărârea a fost ca se va plăti jumătate din sumă, cu drept ... (vezi toată discuția)
Plata a 1/2 din amenda in 48 de ore de la comunicarea sentintei camyi camyi Am primit o amenda contraventionala, pe care am contestat-o in instanta. Convins fiind de faptul ca am sanse reale de a castiga procesul, nu am achitat ... (vezi toată discuția)