avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Co-Ownership domeniu.ro
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Co-Ownership domeniu.ro

Buna seara,

As vrea sa stiu ce forma legala , poate sa acorde drept egal de ownership asupra unui domeniu .ro, fie ca este forma de 2 firme, fie ca este vorba de 2 persoana fizice.

Detinem un serviciu Saas de construire website-uri, ne asociem cu diferite firme pentru a creste domeniile respective si impartim profitul generat prin afiliere, avem nevoie de o solutie legala, astfel incat indiferent cine este ownerul (pe email-ul caruia este inregistrat domeniul), drepturile legale sa fie 50-50 astfel incat o parte sa nu o poata insela pe cealalta. Intre firme, mi s-a recomandat trademark pe domeniul respectiv dar nu stiu daca este cea mai buna solutie iar pentru persoana fizica-persoana fizica sau persoana fizica-firma mi s-a zis ca nu se poate.
Cel mai recent răspuns: razvypp , utilizator 22:50, 31 Mai 2019
Domeniile de internet nu se pot vinde/cumpara. Se pot doar acorda sau uzurpa (de ex. pentru concurenta neloiala sau santaj). Ca urmare domeniile .ro, .com, etc. nu sunt proprietati.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2019
tgeorgescu, utilizator
Am inteles, multumesc pentru raspuns, atunci in cazul precizat mai sus, cum ma pot proteja?
dvs nu aveti o problema legala, ci una de management. intre doua persoane, fizice sau juridice, in masura in care nu e vorba de infractiuni sau contraventii, legea partilor este contractul. iar cum oamenii sunt schimbatori, nici contractele nu sunt 100% asiguratorii. raspunsul e ca nu va puteti proteja decat alegand partenerii cu grija si lucrand cu onestitate. ceva mi-a atras atentia: vorbiti numai de drepturi. un contract stipuleaza si obligatii mai ales fata de terti
Fiecare din parti are obligatii care fara doar si poate o sa fie trecute in contract. Este normal sa vorbesc doar despre lucrul pentru care nu am gasit o solutie desi am apelat la mai multi avocati, dar raspunsul cum ati zis si dumneavoastra a fost ca nici contractele nu sunt 100÷ sigure, noi riscam mult daca pe proiecte de succes, oamenii se hotarasc ca dupa ani de zile desi riscul si efortul a fost comun, sa plece pe drumuri separate doar pentru ca domeniul este inregistrat pe mailul lui sa nu ne mai dea 50%. Vrem doar sa ne protejam, nimic altceva, consider ca nu se pune problema sa nu fim onesti, dar exista sansa ca din zeci de oameni sa ne insele cineva.

Adrian Dimitriu a scris:

dvs nu aveti o problema legala, ci una de management. intre doua persoane, fizice sau juridice, in masura in care nu e vorba de infractiuni sau contraventii, legea partilor este contractul. iar cum oamenii sunt schimbatori, nici contractele nu sunt 100% asiguratorii. raspunsul e ca nu va puteti proteja decat alegand partenerii cu grija si lucrand cu onestitate. ceva mi-a atras atentia: vorbiti numai de drepturi. un contract stipuleaza si obligatii mai ales fata de terti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum procedez legal dacă am un domeniu web pe persoana ... Costan Radu Stelian Costan Radu Stelian Buna ziua, Cum procedez legal dacă am un domeniu web pe persoana fizica și si vreau sa le folosesc pe persoana juridica. Nu doresc sa le transfer din ... (vezi toată discuția)
Drept informatic - domeniu web c1pri c1pri Buna ziua, Acum cativa ani am rezervat un domeniu web ( pt a nu da nume il voi denumi generic domeniu.net ) pe care ulterior am creat un site ( comercial ... (vezi toată discuția)
Taxa abuziva? alexandrudochia alexandrudochia As dori sa stiu daca exista o metoda prin care se poate anula obligativitatea platii taxei de mentenanta impusa de RoTld, incepand cu martie 2018, pentru ... (vezi toată discuția)