avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediul social fara activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediul social fara activitate

Buna ziua, ma numesc Bianca si as avea cateva intrebari legate de sediul social fara activitate.

Am un apartament dat in chirie si folosit cu destinatie rezidentiala. As vrea, de asemenea, sa-l dau in chirie si ca spatiu pentru sediu social fara activitate, pastrandu-mi chiriasii. Pe langa alte informatii, nu reusesc sa aflu care este numarul maxim de sedii sociale fara activitate ce pot fi inchiriate, apartementul meu avand 4 camere.

1. Cum se stabileste capacitatea aprtamentului? Pot fi doar 4 sedii inchiriate sau si spatiul unde este localizata bucataria (de exemplu) poate fi considerat acceptabil?
2. Ce acte ar trebui pregatite de mine?
3. Ce trebuie raportat la ANAF si sub forma a ce documente? (Doar venitul ar trebui raportat sau si contractele de inchiriere a sediului social fara activitate?)
4. Mi-ati putea recomanda site-uri unde as putea gasi modele bune de contracte de inchiriere a sediului social fara activitate?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: B.Rachel , utilizator 17:00, 3 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va redau din legea 31 din 1990 art 17 (4) La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui şi suprafaţa sa utilă, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate. Numărul societăţilor comerciale ce funcţionează într-un imobil nu poate depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare.
Ca persoana fizica care obtine venit din inchiriere, veti depune declaratia unica (doar prin internet folosind contul personal deschis cu nume si cnp pe spatiul privat virtual) in care veti trece total venit incasat de acest tip conform contracte in anul fiscal 2019. Actele doveditoare (contracte si documentele doveditoare ale incasari banilor prin cotul bancar personal) le pastrati acasa cu grija intr-un dosar pentru a le putea prezenta in cazul unui control.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social firma Lili_Stefan Lili_Stefan Buna ziua. Imi puteti spune daca pot face sediu social pentru o firma la o adresa unde am inchiriat cu contract declarat la Administratia Financiara unei ... (vezi toată discuția)
Partajare apartament in mai multe spatii pentru sedii sociale gabrjela gabrjela Buna ziua, Detin un apartament cu 2 camere in care e deja inregistrat un sediu social pt o firma, as dori sa stiu daca se pot inregistra mai multe sedii ... (vezi toată discuția)
Sediul social si administrativ-firma bcmastercompany bcmastercompany Buna ziua, vreau sa imi deschid o firma care are domeniul de activitate comert cu jucarii. Eu locuiesc intr-un apartament inchiriat si as vrea sa imi fac ... (vezi toată discuția)