avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Investiții in casa fără a fii proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Investiții in casa fără a fii proprietari

Buna ziua. Locuim împreuna cu părinții ( eu, soțul și copilul) in casa părintească. De când suntem căsătoriți de aprox 20 de ani tot noi am făcut reparații și îmbunătățiri la casa. De ceva timp părinții ne reproșează ca nu mai facem nimic la casa și ca nu mai vrem sa investim . Casa e pe numele tatălui , Noi nu avem nimic acolo, ma refer la faptul ca in momentul când părinții nu vor mai fii eu trebuie sa împart casa cu sora care este plecată din țara. Va rog sa ma sfătuiți ce sa facem in situația asta, sa mai investim in casa sau sa facem o înțelegere cu părinții pana mai sunt in viața? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 18:41, 31 Mai 2019
daca (mai) faceti imbunatatiri, veti avea un drept de creanta, adica sa cereti contravaloarea acestora (fie de la parinti, daca nu va mai intelegeti, fie de la cealalta mostenitoare, la momentul dezbaterii succesiunii).
parintii, daca vor, va pot evacua oricand, imbunatatirile aduse casei nu va dau dreptul de a locui acolo.
faptul ca acea casa e pe numele tatalui ce inseamna? ca doar el figureaza in contractul de vanzare-cumparare sau ca a dobandit-o inainte de casatorie?
la ce fel de "intelegere cu parintii pana mai sunt in viata" va ganditi? sa va vanda, sa va doneze? sunt dispusi sa faca asta?
Contractul este doar pe numele tatălui, mama nu este trecută in contract. Părinții nu pomenesc nimic de casa, decât de faptul ca noi suntem doua surori și atâta. Dar sora mea locuiește in străinătate, necontribuind cu nimic la casa.
ca sa mosteneasca, nu trebuie sa contribuie.
faptul ca tatal apare singur pe contract nu inseamna ca este unic proprietar. am intrebat cu un motiv daca acea casa a fost dobandita inainte sau dupa casatorie: daca e dinainte, e doar a lui, mama Dvs. nefiind proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul parintilor de a investii in locuinta Michi2475 Michi2475 Buna ziua. Locuim cu parintii mei, eu impreuna cu sotul si copilul. De 20 de ani de cand stam impreuna doar noi investim in casa. Daca am deschis discutia ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri emilia19p emilia19p Buna! sunt noua pe forum si sincer nu ma prea pricep la legi sau tot ce tine de avocatura dar am mare nevoie de un sfat. M-am casatorit acum 2 ani si de ... (vezi toată discuția)