avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mostenire bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mostenire bunuri

Buna! sunt noua pe forum si sincer nu ma prea pricep la legi sau tot ce tine de avocatura dar am mare nevoie de un sfat. M-am casatorit acum 2 ani si de jumatate de an ne-am cumparat o casa impreuna cu parintii mei ( ei au vandut apartamentul si noi am pus banii de la nunta pentru plata la casa bineinteles mult mai putin decat parintii mei); inca nu am reusit sa trecem casa pe numele nostru deoarece inca nu au iesit actele dar pana vor iesi avem o mare problema...eu am un frate numai dupa tata care e plecat din tara si pe care parintii mei nu vor ca dupa moartea lor sa impart casa cu el ci sa imi ramana mie tot ... asta am inteles ca se poate face daca trece casa si pe numele meu si al sotului dar mai e o problema ... parintilor mei le este frica de cateva aspecte - ca daca eu voi divorta trebuie sa il platesc pe sotul meu .. altul e ca daca eu patesc ceva si ramane numai sotul meu isi va reface viata si pe ei ii vor batjocorii...ii inteleg sunt in varsta si au investit atatia ani si normal ca se gandesc la o modalitate sa le fie bine la batranete sa traiasca linistiti ... cam asta e povestea nu stiu daca m-ati inteles oricum in concluzie oare nu exista o modalitate de a se face actele sa fie bine pentru toti patru...fara ca fratele meu vitreg sa ia parte ... si fara ca parintii mei sa fie ganditi ca mai tarziu daca e si casa pe numele nostru sa fie batjocoriti (nu e cazul de asa ceva dar oricat le-am explicat ei tot acolo se gandesc) de exemplu sa fie casa pe numele lor si doar dupa moartea lor sa intram noi in posesia ei dar si noi cu drept de locuinta pe perioada cat traiesc ei si inca o data reamintesc fara sa aiba fratele meu vreo parte. Va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu un sfat cat mai repede ! va multumesc

Cel mai recent răspuns: emilia19p , utilizator 14:02, 8 Aprilie 2011
Fratele dvs. are dreptul sa-si mosteneasca tatal, daca veti cumpara imobilul impreuna cu parintii dvs., are dreptul la mostenire la cota care va apartine tatalui dvs. Ca alternativa, puteti sa incheiati contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct si abitatie viagera in favoarea parintilor (dreptul acestora de a se folosi de imobil si de a locui in el pe toata durata vietii), dvs. cu sotul fiind cumparatori (propretari), iar dupa incetarea din viata a parintilor dvs. sunteti proprietari pe deplin. Astfel, pe durata vietii parintilor dvs. nici dvs si nici sotul nu-i veti putea da afara din casa si nici nu veti putea instraina imobilul fara acordul parintilor. Cat despre sot.... orice bun dobandit in timpul casatoriei este bun comun al sotilor...........
Mersi de raspuns ...atunci inseamna ca daca facem acel contract de vanzare cumparare fratele meu nu mai are nici un drept si nici parintii mei nu trebuie sa se gandeasca la rau .... asta daca am inteles bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori ... Daaris Daaris Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori un sfat. Soțul mamei mele a murit recent (tată vitreg) iar împreună au 3 copii. El mai avea ... (vezi toată discuția)
Mostenire C.Fabyola C.Fabyola buna zioa,intrebarea mea este, fratele casatorit si un copil, divorteaza dupa ceva timp si se recasatoreste ,in urma casatoriei nu mai rezulta niciun copil, ... (vezi toată discuția)
Doresc un raspuns concret la acest subiect dodorel62 dodorel62 Am fost casatorit si acum am divortat,iar in urma castoriei a rezulta un baiat care acum are 18 ani. Inainte de a deceda parintii mei atat mie cat si fostei ... (vezi toată discuția)