avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mi-am lăsat copilul, temporar, în grija ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mi-am lăsat copilul, temporar, în grija părinților. Mă poate da în judecată fostul soț din acest motiv?

Buna ziua !
Impreuna cu fostul sot am desfacut casatoria in fata unui notar, am stabilit domiciliul copilului la mine (are 11 ani), in casa parintilor mei, am stabilit pensia alimentara si programul de vizita (weekend-urile 1 si 3 din luna si vacantele injumatatite).
Problema este ca eu mi-am lasat copilul in grija parintilor mei pentru ca, intre timp, mi-am schimbat domiciliul si locul de munca in Bucuresti. Am hotarat impreuna cu copilul sa-si termine gimnaziul in aceeasi scoala, pana cand isi va incepe liceul in Bucuresti, alaturi de mine.
Am respectat nu doar programul de vizita, ci mai mult in beneficiul copilului. Tatal copilului, in ultimele 2 luni, refuza sa plateasca pensia alimentara, am incercat sa iau legatura cu el si nu este de gasit. Mi-a blocat orice cale de comunicare, nu-si asuma OBLIGATIILE, dar DREPTURILE si le cere venind acasa la parintii mei sa ia copilul sa petreaca timp cu el. Nu se implica financiar in costurile suplimentare ale copilului, il ia de la parintii mei de acasa, il tine inchis in casa, nu-l scoate pe nicaieri, il lasa sa-si petreaca cel mult timp cu telefonul, este neglijent in alimentatia copilului (numai fast-food).
Intrebarea mea este: Ma poate ataca in instanta pe motiv ca nu sunt FIZIC aproape de copil, la domiciliul stabilit in fata notarului?
Mentionez faptul ca minorul s-a nascut si a crescut in casa parintilor mei, nu doreste sa-si schimbe locuinta la tata, doar sa-l viziteze. Copilul vrea sa se mute cu mine la Bucuresti, dar vrea sa stea cu bunicii (vorba lui : « sa nu-mi las bunicii singuri pana cand o sa cresc eu mai mare ») si sa-si termine scoala acolo.
Va rog, va implor sa ma ajutati cu niste informatii pertinente.
Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 09:52, 3 Iunie 2019
apelati la un executor in vederea executarii lui silite. acea conventie de la notar e titlu executoriu.
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Problema nu mai reprezinta banii, in momentul asta ! Dar ... ce pot face cu domiciliul ? Cum fac sa demonstrez faptul ca ma intereseaza binele copilului meu, ca ma ocup de toate nevoile lui banesti si sufletesti, dar ca absenta mea la domiciliul stabilit la notar este doar temporara pana cand il voi lua cu mine la Bucuresti ?
Il vizitez in mod obligatoriu 2 weekenduri pe luna, iar liberele pe care le am sunt langa el. In vacante il aduc in Bucuresti.
alinapuricel, utilizator
atunci nu imi dau seama care e problema dvs.
Eu locuiesc in Bucuresti, iar copilul este in grija parintilor mei, in alt judet.
Intrebarea mea este: Ma poate ataca in instanta pe motiv ca nu sunt FIZIC aproape de copil, la domiciliul stabilit in fata notarului?
alinapuricel, utilizator
tatal poate cere in instanta schimbarea locuintei copilului la el, pe motiv ca in realitate nu locuiti cu copilul. Va veti apara si vedeti ce va iesi. Copilul locuieste cu parintii sai sau macar cu unul. Daca e temporar, probabil ca nu veti pierde.
Nu ati zis ca isi doreste sa ia copilul la el.
Dvs puteti sa va mutati cu copilul la Bucuresti cand doriti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare HorynaGabriela HorynaGabriela ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Vrem să divorțăm la notar dar nu ne înțelegem asupra programului copilului (o săptămână la tata, una la mama). cum se poate stabili un program de vizită cu stabilitate pentru copil? adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, va rog sa m-a ajutați cu o lămurire la următoarele întrebări. Urmează sa divortez iar decizia comuna este sa facem acest lucru la notar. ... (vezi toată discuția)
Ce patesc daca nu il las sa vada copilul? criss_nst criss_nst am mare nevoie de un raspuns!am divortat in luna aprilie 2008,divortul s-a facut din culpa comuna,pe cale amiabila.s-a stabilit in hotararea care a devenit ... (vezi toată discuția)