Buna ziua !
Impreuna cu fostul sot am desfacut casatoria in fata unui notar, am stabilit domiciliul copilului la mine (are 11 ani), in casa parintilor mei, am stabilit pensia alimentara si programul de vizita (weekend-urile 1 si 3 din luna si vacantele injumatatite).
Problema este ca eu mi-am lasat copilul in grija parintilor mei pentru ca, intre timp, mi-am schimbat domiciliul si locul de munca in Bucuresti. Am hotarat impreuna cu copilul sa-si termine gimnaziul in aceeasi scoala, pana cand isi va incepe liceul in Bucuresti, alaturi de mine.
Am respectat nu doar programul de vizita, ci mai mult in beneficiul copilului. Tatal copilului, in ultimele 2 luni, refuza sa plateasca pensia alimentara, am incercat sa iau legatura cu el si nu este de gasit. Mi-a blocat orice cale de comunicare, nu-si asuma OBLIGATIILE, dar DREPTURILE si le cere venind acasa la parintii mei sa ia copilul sa petreaca timp cu el. Nu se implica financiar in costurile suplimentare ale copilului, il ia de la parintii mei de acasa, il tine inchis in casa, nu-l scoate pe nicaieri, il lasa sa-si petreaca cel mult timp cu telefonul, este neglijent in alimentatia copilului (numai fast-food).
Intrebarea mea este: Ma poate ataca in instanta pe motiv ca nu sunt FIZIC aproape de copil, la domiciliul stabilit in fata notarului?
Mentionez faptul ca minorul s-a nascut si a crescut in casa parintilor mei, nu doreste sa-si schimbe locuinta la tata, doar sa-l viziteze. Copilul vrea sa se mute cu mine la Bucuresti, dar vrea sa stea cu bunicii (vorba lui : « sa nu-mi las bunicii singuri pana cand o sa cresc eu mai mare ») si sa-si termine scoala acolo.
Va rog, va implor sa ma ajutati cu niste informatii pertinente.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns:
andrey_f_c , utilizator
09:52, 3 Iunie 2019