avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vrem să divorțăm la notar dar nu ne înțelegem ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vrem să divorțăm la notar dar nu ne înțelegem asupra programului copilului (o săptămână la tata, una la mama). Cum se poate stabili un program de vizită cu stabilitate pentru copil?

Buna ziua, va rog sa m-a ajutați cu o lămurire la următoarele întrebări. Urmează sa divortez iar decizia comuna este sa facem acest lucru la notar. Suntem căsătoriți de 6 ani si avem o fetița . Daca la bunuri am stabilit cum facem împărțirea când vine vorba de fetița lucrurile nu stau la fel. El isidoreste ca program de vizita a copilului pe săptămânii, adică fetița o săptămâna sa locuiască cu mine si o săptămâna cu el, lucru care pt mine nu e ok. Consider ca fetița are nevoie de stabilitate si nu de a schimba domiciliul pe săptămânii. Motivul pe care el in menționeze ca își dorește sa se implice in relația cu ea si nu este de acord sa plătească pensia alimentara daca copilul locuiește si la el.
As avea nevoie de lămurire cum se poate stabili programul de vizita chiar daca eu nu ii interzic implicarea dar îmi doresc stabilitate pt copil si cum se calculează pensia alimentara in cazul in care copilul va ajunge sa rămână la el mai mult decât e limita minima legală.(2 weekend-URI pe luna, o luna in vacanța de vara si o șapte in ce-ar de iarna/paste).Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 22:57, 20 Iulie 2019
In ce priveste vizita, nu exista o minima legala sau o maxima legala, in lipsa unei intelegeri intre parinti, va hotari instanta.. dupa cum vede ea interesul copilului, poate programul expus de dvs mai sus, poate altul, dar in orice caz, nu o saptamana la unul si alata la celalalt..
In ce priveste pensia, va putea fi stabilita si in natura adica sa ii cumpere cum o faceti si dvs, ce e nevoie in limita unei sume sau in bani, maxim 1/4 din venitul lui net.
Pare ca nu va intelegeti in toate aspectele divortului, asa ca veti divorta in instanta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De vreme ce nu puteti statornici un program de vizită concret, cu siguranță veți ajunge în instanță, luați legătura cu un avocat!
Programul de vizită propus de tată nu este, nici prin reducere la absurd în interesul superior al minorului că nu-i țigan care să se plimbe cu cortul dintr-o parte în alta!
Se va stabili domiciliul la dvs și un program de vizită pt tată; pensia va fi de 1/4 din veniturile nete permanente ale tatălui!
2 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contrar a ce se scrie aici în tarile din afara se practica mult domiciliu alternativ. Romanii care locuiesc aici vin și divorțează în tara și stabilesc ca o săptămână să fie la unul și o săptămână la celalalt sau 3 zile la unul și 3 zile la celalalt. Și eu am fost surprins pentru ca inițial mi s-a părut dificil pentru copil dar uite ca nu e asa.
Copilul are nevoie în primul rand de legături stabile cu amândoi părinții. Nu schimba casa însă are tata doar 4 zile pe luna. Uuuu, ce bine.
Normal ca dacă sta jumătate din timp la tata atunci acesta nu plătește pensie.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca nu reusiti sa va intelegeti asupra TUTUROR capetelor de divort (adica nu va intelegeti asupra programului minorului si asupra pensiei de intretinere) va trebui sa apelati la instanta.
De obicei programul este cu drept de vizitare si de sedere doar cateva zile pe luna in timpul scolii la unul din parinti si cu posibilitatea de a lua copilul in vacante mai multa vreme.
Solicitati, daca nu va i9ntelegeti, ajutorul unui avocat.
Chestiunea cu domiciliul alternativ nu se practica NICAIERI asa cum spune sotul dumneavoastra.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba se practica chiar în România când părinții se înțeleg și mai ales când realizează ca binele copilului e mai presus de orgoliul lor.
Ce propuneți dumneavoastră îmbogățește avocații și sărăcește copilul pe toate planurile.
Evident, ce susțin eu se aplica doar în cazurile în care amândoi părinții au fost implicați.

Alte discuții în legătură

Despre incredintare si pensie GILBERTINAS GILBERTINAS buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine ca nu mai inteleg nimic am fost casatorit am divortat de curand fosta sotie a parasit domiciliul conjugal pt a treia ... (vezi toată discuția)
Marirea pensiei alimentare si schimbarea programului de vizita mia2012 mia2012 Buna seara! Dragi utilizatori si avocatii,va rog sa ma sfatuiti ce as putea face in situatia de fata: -in urma divortului,fetita mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Ce patesc daca nu il las sa vada copilul? criss_nst criss_nst am mare nevoie de un raspuns!am divortat in luna aprilie 2008,divortul s-a facut din culpa comuna,pe cale amiabila.s-a stabilit in hotararea care a devenit ... (vezi toată discuția)