avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vrem să divorțăm la notar dar nu ne înțelegem ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vrem să divorțăm la notar dar nu ne înțelegem asupra programului copilului (o săptămână la tata, una la mama). Cum se poate stabili un program de vizită cu stabilitate pentru copil?

Buna ziua, va rog sa m-a ajutați cu o lămurire la următoarele întrebări. Urmează sa divortez iar decizia comuna este sa facem acest lucru la notar. Suntem căsătoriți de 6 ani si avem o fetița . Daca la bunuri am stabilit cum facem împărțirea când vine vorba de fetița lucrurile nu stau la fel. El isidoreste ca program de vizita a copilului pe săptămânii, adică fetița o săptămâna sa locuiască cu mine si o săptămâna cu el, lucru care pt mine nu e ok. Consider ca fetița are nevoie de stabilitate si nu de a schimba domiciliul pe săptămânii. Motivul pe care el in menționeze ca își dorește sa se implice in relația cu ea si nu este de acord sa plătească pensia alimentara daca copilul locuiește si la el.
As avea nevoie de lămurire cum se poate stabili programul de vizita chiar daca eu nu ii interzic implicarea dar îmi doresc stabilitate pt copil si cum se calculează pensia alimentara in cazul in care copilul va ajunge sa rămână la el mai mult decât e limita minima legală.(2 weekend-URI pe luna, o luna in vacanța de vara si o șapte in ce-ar de iarna/paste).Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 22:57, 20 Iulie 2019
Stimate user, vi s-a răspuns. Cel mai bine mergeți la mediere. Pana la urma copilul creste, nevoile lui se vor schimba, mi se pare cel mai important sa puneți bazele unei comunicări cu fostul soț în loc sa decideți un program care doar temporar va fi potrivit, dacă va fi potrivit.
E posibil sa aveți deplasări și sa fie nevoie sa stea copila mai mult la el sau invers. Personal cred ca văzând și făcând e cel mai bine. Vedeți cât vrea sa stea copilul la el fără dumneavoastră,, cum se implica și asa mai departe. Încercați întâi medierea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acesta nu e program de vizitare, ci domiciliul alternativ, care nu e recunoscut de legea romana.
Daca mergeti in instanta tatal va obtine, probabil, un program clasic: 2 week end uri pe luna si ceva din vacante. Daca sunteti de acord cu mai mult decat atat, si tatal trebuie, la randul lui, sa faca concesii. Mediere/negociere nu inseamna doar cum vreau eu sau doar cum vrei tu.
Daca nu doreste sa plateasca pensie cat copilul e la el, nicio problema, dar asta inseamna ca atata timp cat copilul e la dvs, urmeaza sa platiti jumi juma, si invers, cat e la el!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2019
proastasatului, utilizator
Oare ce e rau ca un copil sa aibe doua vacante la.mare, doua la munte, doua dormitoare, doua case, doua biciclete, doua familii doi parinti care il iubesc?Dupa mine programul trebuie sa fie neingradit, daca dvs vreti sa lasati copilul la el pana joi 7 zile sau 19 zile ca aveti treaba la munca concediu etc asa faceti, odata o sa vreti dvs sa stati cu copilul mai mult odata el.
Pensia trebuie sa fie numai in natura, cat e la el plateste el tot, cat e la dvs platiti dvs, mancare medicamente.Pentru scoala va intelegeti si platiti juma juma dupa ce va consultati.Ce e rau in domiciliul alternant?e cea mai buna solutie, pentru ca copilul vostru nu a divortat, voi ati divortat!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
Sobolan de tomberoane, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre incredintare si pensie GILBERTINAS GILBERTINAS buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine ca nu mai inteleg nimic am fost casatorit am divortat de curand fosta sotie a parasit domiciliul conjugal pt a treia ... (vezi toată discuția)
Marirea pensiei alimentare si schimbarea programului de vizita mia2012 mia2012 Buna seara! Dragi utilizatori si avocatii,va rog sa ma sfatuiti ce as putea face in situatia de fata: -in urma divortului,fetita mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Divort, respectare program minor sergiu1974 sergiu1974 Anul trecut in luna august sotia a parasite domiciliu cu minora. Pana in luna Martie anul current fetita a fost si la mine si la ea. In martie a venit cu ... (vezi toată discuția)