Vrem să divorțăm la notar dar nu ne înțelegem asupra programului copilului (o săptămână la tata, una la mama). Cum se poate stabili un program de vizită cu stabilitate pentru copil?
Buna ziua, va rog sa m-a ajutați cu o lămurire la următoarele întrebări. Urmează sa divortez iar decizia comuna este sa facem acest lucru la notar. Suntem căsătoriți de 6 ani si avem o fetița . Daca la bunuri am stabilit cum facem împărțirea când vine vorba de fetița lucrurile nu stau la fel. El isidoreste ca program de vizita a copilului pe săptămânii, adică fetița o săptămâna sa locuiască cu mine si o săptămâna cu el, lucru care pt mine nu e ok. Consider ca fetița are nevoie de stabilitate si nu de a schimba domiciliul pe săptămânii. Motivul pe care el in menționeze ca își dorește sa se implice in relația cu ea si nu este de acord sa plătească pensia alimentara daca copilul locuiește si la el.
As avea nevoie de lămurire cum se poate stabili programul de vizita chiar daca eu nu ii interzic implicarea dar îmi doresc stabilitate pt copil si cum se calculează pensia alimentara in cazul in care copilul va ajunge sa rămână la el mai mult decât e limita minima legală.(2 weekend-URI pe luna, o luna in vacanța de vara si o șapte in ce-ar de iarna/paste).Multumesc!
@adinanicoleta
Cum ar fi stimata doamna ca tatal sa gandeasca la fel? De ce sa nu fie "stabilitatea" la tata si nu la dvs? Cum ar fi repet sa fie stabilitatea la tata si dvs sa primiti un program de vizita ca cel oferit tatalui, niste weekenduri, cateva zile in vacanta? E asa de greu de inteles ca mama si tata au drepturi egale? O saptamana la mama si una la tata este un program ce tine cont de interesul minorului sa fie crescut de ambii parinti, si nu de unul in timp ce celalalt este "vizitator".
adinanicoleta
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Planul din avion e foarte ușor de văzut si criticat !!! Nimeni nu ii interzice tatălui de a păstra legătura cu copilul pe care cu siguranța nu l-am făcut singura... nimeni nu l-a oprit nici pana acum sa se implice in creșterea si educarea copilului dar pana acum nu a avut dorința sa se implice.
Surprinzător este ca acum când decizia ca noi in calitate de soț si soție e sa ne despărțit își dorește sa se implice si sa “împărțim” copilul pe săptămâni...
Mulțumesc!
Martonze
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimaţi asociaţi, ideile dvs. sunt fixe, încremenite în proiect. Ce-ar fi ca în turneul de tenis, un oarecare să joace direct semifinala sau finala, fiindcă atuci s-a trezit să participe la turneu? E bine că s-a hotărât în final, aşa-i againstPAS? Sau să împartă recolta jumi-juma de pe terenul comun, pe care nu l-a lucrat niciodată, nu l-a fertilizat, săpat, cultivat, dar s-a trezit că are drepturi. În legea românească există uzucapiunea:dacă un proprietar nu a folosit terenul un timp îndelungat, acesta este atribuit celui care l-a avut în folosinţă.
Este imoral să pretinzi drepturi egale în condiţiile în care nu te-ai achitat ani de zile de responsabilităţile părinteşti.
În cadrul negocierilor privind programul de relaţii personale tată-fiică, puteţi admite ca pentru zilele cât locuieşte la el perioada mai îndelungată să nu plătească pensia alimentară.