avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... sentinta definitiva si irevocabila contencios ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

sentinta definitiva si irevocabila contencios administrativ

Buna ziua....am o sentinta definitiva si irevocabila in contradictoriu cu Primaria si Consiliul local, data in baza Legii nr.554/2004 (solicitare reexaminare dosar de atribuire a unui teren in baza Legii nr.15/2003 si anulare HCL). Am recurs la executarea silita deoarece paratii au tacut aproape 3 ani de zile. Jurista de la Primarie a depus contestatie la executarea pe motiv ca sentinta nu este investita cu formula executorie. Sentinta instantei de fond are doar mentiunea ca a ramas definitiva si irevocabila prin respingerea recursului. In conformitate cu art.22 din Legea 554/2004....inteleg ca sentinta reprezinta titlu executoriu. De ce doamna jurista considera ca se aplica procedura civila? Astept sa ma luminati....multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Florea , Consilier juridic 21:49, 16 Decembrie 2009
Cred ca prin interpretarea "per a contrario" a art.22 din Legea nr.554/2004 ar reiesi ca celalte hotarari pronuntate (decat cele prevazute in acest articol) in contencios administrativ nu se investesc cu formula executorie.
SENTINTA NU A AVUT NEVOIE DE INVESTIRE CU FORMULA EXECUTORIE, COMISIA A REEXAMINAT DOSARUL SI A PROPUS CA HCL-UL ATACAT, DIN 2005 SA FIE MODIFICAT CORESPUNZATOR IN PRIMA SEDINTA A CONSILIULUI LOCAL. SA VEDEM CE O MAI FI....
chrysmas a scris:

SENTINTA NU A AVUT NEVOIE DE INVESTIRE CU FORMULA EXECUTORIE, COMISIA A REEXAMINAT DOSARUL SI A PROPUS CA HCL-UL ATACAT, DIN 2005 SA FIE MODIFICAT CORESPUNZATOR IN PRIMA SEDINTA A CONSILIULUI LOCAL. SA VEDEM CE O MAI FI....


:offtopic: Interventie moderator
Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

Incalcarea prezentului regulament se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
Imi cer scuze......nu vreau sa deranjez pe nimeni.....nu e un mod agresiv de a sustine ceva...e o discutie.....inca o data, scuze!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarari judecatoresti definitive si irevocabile neexecutate de functionari publici pin pin Buna ziua, va supun atentiei urmatoarele: Am obtinut 2 hotarari judecatoresti definitive si irevocabile una privind suspendarea executarii unui act ... (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila Capitan Capitan Capitan Capitan o decizie pe contencios ,definitiva si irevocabila, trebuie investita cu formula executorie? care este procedura de executare a unei astfel de decizii?? (vezi toată discuția)
Iccj. hotararile instantei de contencios administrativ sunt executorii de drept Roland Mindrila Roland Mindrila Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 1080 din 23 februarile 2011 pronunţată în recurs de Secţia ... (vezi toată discuția)