avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate beneficia de măsuri de protecție din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate beneficia de măsuri de protecție din partea statului o persoană cu handicap întreținută doar de unul dintre copii, care l-a îndepărtat pe celălalt de părintele în nevoie?

Buna ziua.Vreau sa intreb daca o persoana varstnica[86 de ani] incadrata in grad de handicap grav vizual[nevazatoare] si la una dintre urechi are cofoza[surditate absoluta].iar la cealalta ureche are hipoacuzie severa fiind dependenta de aparat auditiv din anul 2009.,daca aceasta pesoana poate beneficia de o masura de protectie din partea statului.Aceasta persoana are doi copii dintre care unul exercita activitatea de intretinere iar cel de al doilea copil a fost indepartat de la indeplinirea intretinerii legale a parintelui aflat in stare de nevoie fara absolut nici un motiv Motivele ar putea fi de partea cealalta referitor la administrarea bunurilor si veniturilor persoanei varstnice.Vreau sa arat ca indiferent ce forma de ocrotire ar putea stabili o instanta sau o autoritate primul lucru care trebuie cercetat este acela daca in cauza este vorba despre un abuz
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: petre_marian , utilizator 20:14, 3 Iunie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua.Ma intereseaza care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru promovarea acestei actiuni daca poate fi invocat art 12 pct.2 si 4 din conventia onu pentru protectia persoanelor cu dizabilitati .In codul civil de la noi in astfel de cazuri ,masurile de ocrotire sunt curatela si tutela,dar am vazut si alte masuri precum patronajul sau contrctul de intretinere.In afara de cei doi copii mai poate vre-o institutie sau autoritate sa intervina in cauza .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela danielapv danielapv Vreau sa preiau tutela unei persoane de 50 de ani cu schizofrenie .Mama ei traieste dar are 87 de ani.Cum sa procedez? (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie sorana_g sorana_g buna ziua, spuneti-mi va rog cum sa procedez daca un vecin a cerut punerea mea sub interdictie. Trebuie sa depun intampinare ? Cum sa ma apar, ptr ca nu este ... (vezi toată discuția)
Statut juridic persoanã schizofrenicã rkhangsk rkhangsk Bună seara, Îmi puteți spune care este statutul juridic al unei persoane ce suferă de schizofrenie ? Ce se întâmplă cu o persoană care, află ... (vezi toată discuția)