E legala decizia asta de a intarzia cu plata salariului cash in raport cu cate luni ai ca angajat al firmei(ex:10luni-iei banii cash cu 10 zile peste data de salariu)ca pedeapsa ca nu vrei sa-ti faci card?Eu cred ca e un abuz.
Este abuziva o astfel de "pedeapsa". Angajatorul are obligatia de-a plati drepturile salariale, tuturor angajatilor la timp. Puteti sesiza aceasta neregula la ITM, pentru inceput.
Pe de alta parte , de ce nu acceptati sa va faceti card si rezolvati problema?
Aceasta "pedeapsa" este prosteasca si nu isi are rostul. Asa cum angajatul este obligat sa respecte un program de munca tot asa si anagajtorl trebuie sa achite drepturile salariale la data / datele mentionate in contractul de munca.
Problema platii salariului pe card este e problema mult discutata pe forum.
Angajatorul este obligat sa plateasca salariul conform legii, insa nici o lege nu il obliga sa dea salariul cash sau pe card, este alegerea lui.
Dvs nu il puteti obliga sa va plateasca intr-un fel anume ci doar sa va plateasca.
Salariu
rita999
Buna ziua. Sunt angajată la unul din magazinele Profi care are afiliata, pt.salariati banca raiffeisen. Pe data de 04.02.2020 am mers la banca pt.emitere card ... (vezi toată discuția)
Salariul cash
Rulzz
Bună ziua,
Știu că pot cere angajatorului ca plata drepturilor salariale să fie făcută cash.
Dacă este așa vreau să știu care este procedura pentru ... (vezi toată discuția)